Uncategorized

10 finansinių priežasčių, kodėl verta naudoti transporto parko valdymo paslaugą

  1. Užkerta kelią degalų vagystėms;
  2. Automatizuojamas administracinis darbas;
  3. Maksimaliai išnaudojamos transporto priemonės;
  4. Optimizuojami maršrutai;
  5. Pagerėja vairuotojų elgesys prie vairo;
  6. Išlieka geresnė transporto priemonių būklė;
  7. Užkertamas kelias transporto priemonių vagystėms;
  8. Geresnis aptarnavimas ir dėl to padidėjęs klientų pasitenkinimas;
  9. Padidėja darbuotojų pasitenkinimas;
  10. Skaidrumas ir aiški išlaidų apžvalga

Transporto valdymo programinė įranga – priskirti prie pajamų ar prie išlaidų?

Kiekvienam verslui yra svarbu valdyti išlaidas ir kad naujos investicijos grįžtų įmonei. Kai kurios įmonės abejoja ar joms iš viso reikalingi GPS pagrįsti sprendimai. GPS logistinis sprendimas nėra tik taškas žemėlapyje ir GPS prietaisas darbuotojo automobilyje.  Jis teikia daug daugiau galimybių ir naudos. Kiek įmonei kainuoja transporto valdymo paslauga ir kiek ji kainuos ateityje?

Pradėkime skaičiuoti kainą, kurią sudaro įrenginiai (nuomojami ir perkami), instaliavimo kaina ir mėnesinis paslaugos mokestis.  Mėnesinis paslaugos mokestis priklauso nuo paslaugos tiekėjo ir pasirinkto paslaugų paketo, bet dažniausiai paprasčiausi sprendimai kainuoja mažiau nei 10 EUR per mėnesį vienam automobiliui. Tai yra 7 litrai degalų ar 3 puodeliai kavos degalinėje. Galbūt tai labai nedidelė kaina.

Ką gauname už šią kainą?

10 metų  konsultuojant įmones pamatėme, kad naudojant transporto valdymo sprendimus, įmonės išlaidos yra sumažinamos 15% -30%. Pradinės investicijos atsiperka maždaug po pusės metų. Kaip tai įmanoma?

Išaugęs darbuotojų produktyvumas (10-15%).Programinė įranga padeda automatizuoti darbo procesus ir darbuotojams daugiau nebereikia užrašinėti nuvažiuotų atstumų ir naudotis degalų sunaudojimo lentelėmis. Verslininkai taip pat pastebėjo, kad po įdiegtų GPS sprendimų jų komandos pradėjo dirbti efektyviau. Efektyvumą taip pat padidina užduočių valdymo programinė įranga. Darbuotojas gali patogiai siųsti užduotį per mobiliojo telefono programėlę ir rasti optimaliausią kelią klientui pasiekti. Toje pačioje mobilioje programėlėje klientas gali pasirašyti, galima pridėti kitus dokumentus (nuotraukas), kurie iš karto pasiekia biurą. Gerėja komunikacija tarp biuro ir mobilių darbuotojų bei nebereikia dalytis instrukcijomis telefonu. Taip pat nebereikia skenuoti ar archyvuoti gaunamų dokumentų į storus segtuvus – galite lengvai rasti elektroninius dokumentus. Klientas taip pat mato, kada atvyks prekės, o tai didina klientų pasitenkinimą.   

Sunaudojama mažiau degalų (20-25%). Transporto parko valdymo sprendimas leidžia stebėti degalų sunaudojimą ir padeda užkirsti kelią vagystėms. Sistema nedelsiant informuos jus, kai degalų lygis bake staigiai nukris. Informaciją apie degalus galima stebėti atskirai kiekvienam automobiliui bei vairuotojui. Gerai žinomas ekonominis vairavimo būdas padeda taupyti degalus, o Fleet Complete leidžia jums matyti greičio viršijimus, staigius pagreičius ir stabdymus, staigius posūkius, variklio veikimus tuščiąja eiga ir kt. Pagerėjęs vairavimo būdas ne tik padeda sutaupyti, bet ir padidina saugumą kelyje bei pailgina automobilio naudojimo laiką.  

Paprastas pavyzdys, automobilio varikliui dvi minutes veikiant tuščiąja eiga, transporto priemonė sunaudoja maždaug tiek pat degalų kaip nuvažiuodama vieno kilometro atstumą. Varikliui veikiant tuščiąja eiga vieną valandą, sunaudojama maždaug tiek degalų kiek nuvažiuoti 40 km atstumui. Todėl vengti variklio veikimo tuščiąja eiga yra vienas lengviausių būdų padedančių sumažinti išlaidas.  Fleet Complete ekonominio vairavimo sprendimas leidžia tai stebėti bei pateikia vairuotojui patarimus kaip  vairuoti ekonomiškiau.

Transporto parko sumažinimas (15-20%).  Dalinimasis automobiliais leidžia sumažinti jų skaičių bei efektyviau naudoti išteklius. Fleet Complete skaitmeninė dalijimosi automobiliais rezervacijos sistema leidžia lengvai rezervuoti automobilius ir įmonei nereikia atskiro žmogaus, kuris dirba su automobilių užsakymais, šį darbą atlieka pati programa. Automatiškai yra pateikiamos ataskaitos, o įmonė gauna aiškią apžvalgą apie automobilių naudojimą pagal dienas, vairuotojus, skyrius ir gali priimti protingus sprendimus dėl transporto parko didinimo ar mažinimo. 99% mūsų klientų gerokai sumažino savo transporto parkus bei administracinio darbo krūvį, kai pradėjo naudotis automobilių rezervacijų sistema.

Nuvažiuotų atstumų ir vairavimo laiko sumažėjimas (5-10%).Transporto parko valdymo programinė įranga leidžia dalytis užduotimis priklausomai nuo vietos ir apskaičiuoja optimalius maršrutus (atsižvelgdama į transporto kamščius, kurie yra matomi Google map). Maršruto optimizavimo sprendimas yra lengvas būdas sumažinti nuvažiuotų kilometrų skaičių atliekant tas pačias užduotis, todėl sumažėja sunaudotų degalų kiekis. Fleet Complete sprendimas apskaičiuoja optimaliausią maršrutą ir sudeda visas užduotis ar vizitus pas klientus į interaktyvų žemėlapį. Jeigu vizitas nebereikalingas ar reikia pridėti naują, galima patogiai pridėti ar ištrinti vizitus iš sistemos, o tada sistema randa naują optimalų maršrutą.

Ilgesnė automobilių naudojimo trukmė (5-10%). Fleet Complete sistema leidžia konfigūruoti pranešimus apie artėjančią techninę priežiūrą, patikrinimus bei akumuliatoriaus įtampos sumažėjimą.   Reguliari techninė priežiūra sumažina gedimų, atsirandančių dėl automobilio nusidėvėjimo, o gerai techniškai prižiūrima transporto priemonė sunaudoja mažiau degalų. Jeigu jums rūpi, kad būtų laiku atlikta techninė priežiūra, Fleet Complete leidžia nustatyti automatinius priminimus, kurie bus siunčiami SMS žinute ar elektroniniu paštu. Taip pat galima stebėti kiek kilometrų ar dienų gali važiuoti vienas ar kitas automobilis prieš važiuojant į autoservisą, o informacija apie visą anksčiau atliktą techninę priežiūrą galima rasti sistemoje.  

Visapusiškas transporto parko valdymo sprendimas leidžia jums kontroliuoti degalų sunaudojimą bei motyvuoti darbuotojus ekonomiškiau. Fleet Complete sprendimas yra lankstus bei gali būti priderintas prie įmonės poreikių. Jeigu susidomėjote, susisiekite su mumis ir rasime jūsų įmonei geriausiai tinkantį sprendimą,

 

Related Articles