Uncategorized

3 būdai, kaip sumažinti transporto priemonių parko darbo tuščiąja eiga trukmę

Darbas tuščiąja eiga yra neišvengiamas. Visgi, jei nekreipsite dėmesio, tai gali tapti blogu įpročiu, kurio nepavyks suvaldyti. Didelio transporto priemonių parko atveju, kai efektas progresyviai didėja, nuostoliai gali būti dideli. Masinis darbas tuščiąja eiga, ypač didesniųjų transporto priemonių, gali stipriai atsiliepti jūsų finansiniams rezultatams.

Šiame straipsnyje apžvelgsime, kiek jūsų įmonei kainuoja darbas tuščiąja eiga, ir kaip jį sumažinti pasitelkus mokymus bei technologijas, įskaitant transporto priemonių parko valdymo programinę įrangą.

Kas yra darbas tuščiąja eiga? 

Darbas tuščiąja eiga yra laikas, kai transporto priemonės variklis veikia, nors transporto priemonė stovi vietoje. Nesvarbu, ar jūsų transporto priemonių parką sudaro lengvosios, vidutinės ar sunkiasvorės transporto priemonės, darbo tuščiąja eiga trukmės mažinimas turėtų būti jūsų prioritetas.

Idling stats--png

Vaizdo šaltinis 

 

Kodėl svarbu vengti darbo tuščiąja eiga

Varikliui veikiant tuščiąja eiga galima išeikvoti iki keturių ar daugiau litrų degalų per valandą, o tai, kaip jau minėta, jums yra nuostolinga. Be to, daromas didžiulis poveikis aplinkai. Jei transporto priemonė veikia ilgiau nei reikia, prisideda nebūtino dėvėjimosi sąnaudos, trumpėja variklio eksploatacijos laikotarpis.

 

Štai keli dažnai pasitaikantys klaidingo požiūrio pavyzdžiai.

Mitas: prieš važiuojant variklį reikia pašildyti.
Tiesa: švelnus vairavimas yra geriausias būdas varikliui pašildyti. Net esant šaltam orui nereikėtų leisti varikliui veikti tuščiąja eiga ilgiau nei 30 sekundžių. Pakanka tiesiog palaukti, kol priekinis stiklas nebebus aprasojęs.

Mitas: nuotolinio variklio užvedimo įtaisai yra puikus būdas pašildyti variklį, ypač šaltu oru.
Tiesa: nuotolinio užvedimo įtaisai eikvoja degalus. Nustatytu laiku veikiantis elektrinis šildytuvas yra geresnė priemonė, dėl jo nesidėvi variklis.

Mitas: pakartotinis variklio paleidimas eikvoja degalus ir kenkia varikliui.
Tiesa: dažnas paleidimas iš naujo turi labai mažai įtakos variklio komponentams.

3 būdai, kaip išvengti darbo tuščiąja eiga:

1. Pasitelkite švietimą ir skatinimą.

Geriausi telematikos sprendimai pateikia duomenų apie darbą tuščiąja eiga – taigi, jei įtariate, kad jūsų transporto priemonių parke yra tokia problema, išanalizuokite šiuos skaičius. Jei tokios dalies dar nėra jūsų degalų sąnaudų ataskaitoje, susisiekite su savo teikėju dėl šios informacijos.

Šiuos duomenis gali naudoti transporto priemonių parko vadovai, siekdami sumažinti darbą tuščiąja eiga. Atlyginkite vairuotojams, kurių automobiliai mažiau dirba tuščiąja eiga, ir mokykite tuos, kuriems tai kontroliuoti sekasi sunkiau. Be to, galite juos paskatinti dar labiau, įvesdami skatinimo ir pripažinimo programas.

2. Investuokite į technologijas, kurios padeda sekti darbą tuščiąja eiga

Nors darbą tuščiąja eiga galima sumažinti, absoliučiai jo išvengti nepavyks. Štai tada ir praverčia darbo tuščiąja eiga mažinimo technologija (IRT). Paprastai tokie įtaisai pasižymi trimis pagrindinėmis charakteristikomis.

  • Jie montuojami arba tiesiai transporto priemonėje, arba vietoje.
  • Jie sumažina nereikalingą darbą tuščiąja eiga.
  • Jie suteikia galimybę transporto priemonei stovint naudotis tokiomis funkcijomis, kurioms paprastai reikalinga variklio energija.

Taip pat galite investuoti į saulės ar akumuliatorių energija varomus pagalbinius galios įrenginius (APU). Jie tiekia energiją transporto priemonei, kol ji stovi.

„Variklio šildytuvo (dar vadinamo aušinimo skysčio šildytuvu) sumontavimas gali būti labai naudingas, – teigia Mary Denny, „Webasto Thermo & Comfort North America, Inc.“ prezidentė ir generalinė direktorė. – Žiemą gerokai sutrumpės variklio veikimas tuščiąja eiga, jam reikės mažiau priežiūros ir padidės našumas. Be to, vairuotojams nereikės anksti atvykti į savo pamainą, kad paleistų variklį veikti tuščiąja eiga.“

Dar vienas variantas yra sumontuoti variklio šildytuvą. Šaltuoju metų laiku gerokai sutrumpinsite veikimą tuščiąja eiga, varikliui reikės mažiau priežiūros, o našumas bus didesnis. Papildomas privalumas toks, kad vairuotojai prieš pamainą sutaupys laiko, nes nebereikės šildyti variklio.

undefined-Sep-30-2020-08-20-55-26-AM

3. Naudokite transporto priemonių parko valdymo programinę įrangą ir GPS sekimą

Vienas iš būdų, kaip sekti darbą tuščiąja eiga – naudoti transporto priemonių parko valdymo programinę įrangą, kuri pateiks išsamų vaizdą. GPS sekimo sprendimai rodo, kur vyko transporto priemonės ir kaip ilgai buvo kiekvienoje vietoje, taip pat nurodo, ar buvo nesankcionuotų kelionių. Transporto priemonių parko valdymo programinė įranga turi ir kitų privalumų:

  • naudokitės duomenimis, kad padidintumėte efektyvumą ir instruktuotumėte vairuotojus;
  • tikruoju laiku reaguokite į problemas ir nustatykite įspėjimus;
  • gaukite ilgalaikę degalų naudojimo ir darbo tuščiąja eiga apžvalgą;
  • analizuokite atskirų transporto priemonių arba viso parko duomenis.

Finansiniai rezultatai: telematika jums gali padėti patikimiau ir efektyviau valdyti transporto priemonių parką. Vadybininkams daug lengviau sekti degalų naudojimą ir darbą tuščiąja eiga tikruoju laiku, taip pat rinkti duomenis, kuriuos galėtų naudoti prevencinio mokymo programose, kad padėtų vairuotojams sutrumpinti darbo tuščiąja eiga laiką.

Ar norite gauti daugiau patarimų, kaip sumažinti transporto priemonių parko sąnaudas? Užsisakykite ir gaukite mūsų naujausią turinį



Related Articles