Uncategorized

Kaip sudaryti autoparko turto planą, naudojamą vagystės atveju

Pavogtas automobilis yra baisiausias kiekvieno autoparko valdytojo košmaras. Prarandate ne tik transporto priemonę ir tai, kas yra jos viduje. Juk švaistote brangų laiką teikdami draudimo paraiškas ir bendraudami su valdžios institucijomis, jau nekalbant apie prastovas, kurias patiriate netekę įrangos. Tam tikrais atvejais netgi galite susigadinti savo, kaip transporto bendrovės, reputaciją.

Ateities numatyti neįmanoma – visokių incidentų vis vien įvyks. Tačiau ar vagystė bus tik nedidelis nemalonumas, ar taps visiška katastrofa, labiausiai priklausys nuo Jūsų sugebėjimo susitvarkyti su situacija.

Kai jaučiame didžiulį stresą, paprastai priimame skubotų sprendimų. Štai kodėl iniciatyvūs valdytojai visuomet turi parengę planą, taikomą autoparko turto vagystės atveju – jei atsitinka kas nors nenumatyto, jie atlieka iš anksto paruoštus veiksmus, padedančius kuo greičiau grįžti prie įprasto darbo ritmo. Čia aptarsime, kaip sudaryti planą, naudojamą turto vagystės atveju, kad Jūsų verslas nesustotų.

Coronavirus-Fleet Complete-1-1

1. Sudarykite viso turimo turto sąrašą

Jei įvyksta vagystė, Jūs turite pranešti klientui ir draudimo bendrovei, kas pavogta. Taigi pirmas žingsnis būtų tinkamai tvarkyti visus susijusius dokumentus, tačiau taip pat svarbu visą savo turtą stebėti nuolat atnaujinamose skaitmeninėse rinkmenose.

Serijinių numerių, kvitų ir gamintojų informacijos kaupimas skaitmeniniu būdu reiškia tai, kad Jūs galite lengvai nustatyti trūkstamus objektus neperžiūrinėdami krūvos popierinių dokumentų. Tai taip pat reiškia, kad jei kažkas bus pavogta, Jūs turėsite parengtą skaitmeninį pirkimo įrodymą, kurio prireiks ieškiniui pateikti.

Sudaryti skaitmeninį turto sąrašą nepakanka. Turėtumėte fotografuoti ir filmuoti savo turimą turtą bei kurti atsargines kopijas skirtinguose standžiuosiuose diskuose, laikomuose saugiose vietose tiek autoparko teritorijoje, tiek už jos ribų. Tai apsaugos Jus, kilus kibernetinei atakai.

2. Įdiekite GPS sekimo prietaisus

Koks yra patikimiausias būdas, siekiant susigrąžinti pavogtą turtą? GPS sekimo prietaisų įdiegimas kiekvienoje transporto priemonėje, vairuotojo kabinoje, priekaboje ir įrenginyje.

GPS transporto kontrolė gali padėti Jums aptikti Jūsų transporto priemonių buvimo vietą realiuoju laiku. Ši neįkainojama informacija padidins tikimybę surasti pavogtą transporto priemonę ir tai bus padaryta nepalyginamai greičiau. Jūs taip pat galite įrašinėti, kada ir kur automobilis pakeliui sustoja, ir tokiu būdu valdžios institucijoms padėti atlikti išsamų tyrimą ir galbūt net susigrąžinti pakeliui išmestą krovinį.

Dar viena situacija, nors ir retai pasitaikanti – transporto priemonę gali pavogti vienas Jūsų vairuotojų. Esant šiam scenarijui, galite naudotis GPS programine įranga, kad pamatytumėte, koks raktas buvo naudojamas užvedant automobilį, o tada šią informaciją perduoti valdžios institucijoms.

Norite sužinoti daugiau apie Transporto kontrolės sprendimą ir išbandyti demonstracinę versiją? Palikite mums savo kontaktus!



3. Palaikykite atvirą komunikaciją

Komunikacijos plano parengimas reiškia, kad Jūs ir Jūsų komanda tiksliai žinos, ką daryti kritiniu atveju.

Gerosios komunikavimo praktikos patarimai:

  • Įsitikinkite, kad Jūsų vairuotojai tiksliai žino, su kuo reikėtų kalbėti vagystės atveju – nesvarbu, ar jie būtų liudininkai, ar pirmieji aptikę vagystę.
  • Įsitikinkite, kad Jūsų vairuotojai žino, kaip registruoti trūkstamas atsargas, įskaitant būtinų dokumentų pildymą.
  • Pasikalbėkite su savo klientais vagysčių tema ir įsitikinkite, kad turėsite su kuo iš jų susisiekti, jei įvyktų nenumatytas atvejis. Tokiu būdu išlaikysite skaidrius ir atvirus santykius net tada, kai užklups bėda.
  • Paskatinkite darbuotojus savarankiškai valdyti incidentą – pranešti apie įvykdytą vagystę ir sąžiningai atsakyti, ar įvykis nutiko jų pamainos metu. Patikinkite, kad už tai darbuotojai nebus baudžiami, nes visa jų pateikta informacija Jums padės surasti pavogtą turtą. Jei vairuotojas vis dėlto kaltas, tokį incidentą galite naudoti kaip galimybę mokymams surengti ir užtikrinti, kad tai nepasikartotų ateityje.

4. Nustatykite perspėjamuosius signalus neteisėtam transporto priemonės judėjimui aptikti

Geografinė apsauga – tai Jūsų nustatytos virtualios ribos. Dauguma automobilių važiuoja iš anksto numatytais maršrutais. Todėl, jei kuri nors transporto priemonė išvažiuoja už geografinės apsaugos ribų, stebėjimo programinė įranga perduoda automatinį pranešimą. O tai reiškia, kad Jūs galėsite reaguoti greičiau, nei bus pranešta apie Jūsų transporto priemonės vagystę.

„Fleet Complete“ transporto kontrolė gali aptikti bet kokį neteisėtą transporto priemonių judėjimą ir nukrypimus nuo maršruto. Tokiu atveju autoparko valdytojas gali susisiekti su vairuotoju ir sužinoti, kas vyksta, arba iš karto kreiptis į teisėsaugą.

5. Iš karto dalinkitės stebėjimo duomenimis

Narplioti vagystę niekada nėra lengva – būtent todėl geras, greitas visų susijusių šalių bendravimas gali sumažinti įtampą ir palengvinti pavogto objekto susigrąžinimo procesą.

Jūs taip pat turėtumėte kuo greičiau pranešti apie vagystę ir perduoti laiko atžvilgiu svarbią informaciją teisėsaugai. Tokiu būdu parodysite, kad į įvykį žiūrite rimtai ir darote viską, kas nuo Jūsų priklauso, kad išspręstumėte šią situaciją.

6. Laikykitės savo plano

Kaip kažkada sakė Bendžaminas Franklinas: „Kas nesugeba pasiruošti, tas pasiruošia nesėkmei“. Numatydami problemas ir žvelgdami į ateitį, autoparko valdytojo pareigas atliksite su deramu kruopštumu ir įrodysite, kad dirbate puikiai.

Turėdami parengtą autoparko turto planą, naudojamą vagystės atveju, galėsite užtikrintai priimti sprendimus, esant nenumatytai situacijai. Štai kodėl verta investuoti į technologijas, padedančias reaguoti greitai ir lengvai dar iki tol, kol nepadaryta daug žalos.

Naudodami „Fleet Complete“ transporto kontrolę, savo inventorių galėsite valdyti skaitmeniniu būdu, nustatyti geografinę apsaugą ir realiuoju laiku stebėti savo turtą. Jei norite apsaugoti savo autoparko veiklą nuo vagysčių ir įstatymų pažeidimų, sužinokite daugiau, palikdami savo kontaktus „Fleet Complete“ transporto kontrolės demonstracinei versijai gauti:

 



Related Articles