Uncategorized

5 galimybės sumažinti autoparkų degalų sąnaudas

Šiandien kalbėsime apie taupymą. Mažesnis degalų suvartojimas reiškia ne tik ekologiškumą, bet ir išlaidų mažėjimą. Yra keletas sprendimų, kaip mažinti degalų sąnaudas – tai ne tik variklių efektyvumo didinimas, bet ir vairuotojų elgsenos gerinimas ir kelių procesų patobulinimas.  

Štai penki būdai, kaip sumažinti degalų sąnaudas: 

1.     Pirkti naujus automobilius. Pažangesnė technologija beveik visada yra švaresnė ir gali efektyviau išnaudoti energiją. Nauji lengvieji automobiliai ir sunkvežimiai sunaudoja mažiau degalų, yra saugesni bei patogesni. Taigi, atnaujinus automobilių parką, ne tik sumažinsite degalų vartojimą, bet ir pagerinsite darbo sąlygas savo darbuotojams.    

2.     Išmatuokite, kaip ekonomiškai jūsų vairuotojai vairuoja. Norėdami turėti rezultatą, pirmiausia turite žinoti, kaip jį išmatuoti. Nežinant, kaip ekonomiškai vienas ar kitas vairuotojas vairuoja, neįmanoma įvertinti, ar vairavimo elgsena įmonėje gerėja ar blogėja. Fleet Complete GPS transporto kontrolės sistema padeda įvertinti vairuotojo vairavimo stilių – ar būta staigių pagreitėjimų, staigių stabdymų ar staigių posūkių. Jei autoparke yra sunkvežimių, galima nustatyti ir papildomas metrikas. Taip pat galima matuoti degalų sąnaudas.

PastedGraphic-12 

3.     Atlygis ekonomiškiausiems vairuotojams. Dabar, kai vertinate vairuotojų vairavimo elgseną, apdovanokite geriausius vairuotojus. Padarykite varžybas tarp įmonės darbuotojų. Varžytuvės  sukuria pozityvią atmosferą ir vairuotojų pasididžiavimą savimi – netrukus kiekvienas norės vairuoti ekonomiškai. Apdovanojimas gali būti piniginis, o gal tiesiog papildomos atostogų dienos? 

 4.     Suplanuokite savo keliones geriau. Jei reikia atlikti kelias keliones per dieną, pvz., aplankyti klientus ir pristatyti prekes, galite optimizuoti maršrutą. Pakeitus paskirties vietų tvarką, galima sutaupyti dešimtis (net šimtus) kilometrų per dieną. Sutaupysite ne tik laiko, bet ir degalų bei pinigų. Fleet Complete užduočių valdymo sprendimas leidžia tai padaryti. Užduočių seką galima optimizuoti vienu mygtuko paspaudimu – sistema suranda maršrutą, reikalaujantį mažiausiai laiko ir kilometrų, tokiu būdu leisdama sumažinti išlaidas. Kai darbo planas yra paruoštas, galite siųsti užduotis tiesiai į darbuotojo išmanųjį įrenginį. 

5.     Važiuokite mažiau. Ši rekomendacija yra labai paprasta, bet išties svarbi. Pagalvokite apie savo važiavimus – ar jie visi reikalingi? Kokie jų rezultatai? Nėra prasmės važiuoti 200 kilometrų dėl mažo krovinio. Be to, dešimt mažų važiavimų gali nepastebimai sudeginti daug kuro. Galbūt pats ekonomiškiausias sprendimas pristatyti prekes – siuntų tarnyba? O gal verta klientą pakviesti pas save į biurą? Tai padės taupyti degalų, taip pat ir darbo laiko. 

Kaip matote, iš visų patarimų tik vienas susijęs su pačia transporto priemone. Didelį poveikį degalų taupymui turi pokyčiai pačioje įmonėje, jų matavimas ir vairuotojų motyvavimo procesas. Tokiu būdu degalų taupymas gali siekti dešimtis procentų.

 

Related Articles