Uncategorized

Jums nebereikės rankiniu būdu nuskaitinėti tachografo duomenų

Anksčiau transporto priemonių tachografų duomenys turėjo būti nuskaitomi tiesiai iš prietaiso sunkvežimio ar autobuso kabinoje, tačiau Fleet Complete sukurta pažangi programinė įranga leidžia automatiškai, naudojant mobilųjį ryšį, kopijuoti tachografo duomenis per atstumą, net jei transporto priemonė yra už tūkstančio kilometrų nuo biuro. 

Anksčiau tachografo duomenys buvo žymimi tiesiog popieriniuose dokumentuose, dabar tachografas yra pilnai skaitmenizuotas, pats matuoja vairuotojo darbo ir poilsio laiką, taip pat registruoja visus darbo laiko taisyklių pažeidimus. Jei vairuotojas važiuoja per ilgai, jis pavargsta, todėl kelia pavojų sau, sunkvežimiui, prekėms, kurias gabena, ir kitiems eismo dalyviams. Be to, yra rizika, kad už darbo laiko viršijimą bus paskirta bauda. Administracijos darbuotojai paprastai sužino apie pažeidimus jau po įvykio, kai vairuotojas jiems perduoda tachografo duomenis.

Tačiau logistikos vadybininkai gali perimti situaciją ir valdyti riziką. Kadangi tachografo duomenys yra saugomi skaitmeniniu būdu, juos galima nuskaityti, naudojant „Fleet Complete“ transporto kontrolės sprendimą ir mobilųjį ryšį. Tai suteikia jums aiškią informaciją apie vairuotojo darbo ir poilsio laiką, taip pat apie pažeidimus realiu laiku, pavyzdžiui, kai vairuotojas per ilgai vairuoja.  „Fleet Complete“ tachografo sprendimas leidžia užkirsti kelią pavojingoms situacijoms dėl nuovargio ir išvengti baudų už pažeidimus. Jei matote, kad sunkvežimio vairuotojas pažeidžia darbo laiko taisykles, su juo galima iš karto susisiekti. Vilkiko vairuotojas turi matuoti savo darbo ir poilsio laiką tachografu.

Tachografo duomenis galima parsisiųsti automatiškai 

Transporto įmonės turi ne tik apskaičiuoti darbo ir poilsio laiką, bet ir saugoti tachografo duomenis biure ir reguliariai juos atnaujinti – vairuotojo kortelė turi būti kopijuojama bent kas 28 dienas, o tachografo atmintis – bent kas 90 dienų. Kadangi tolimųjų reisų sunkvežimiai ir turistiniai autobusai dažnai vyksta į ilgas keliones, šių taisyklių laikymasis yra iššūkis daugeliui vežėjų. Tačiau sprendimas jau išrastas. Be tachografo duomenų nuskaitymo, „Fleet Complete“ gali automatiškai atsisiųsti .ddd tipo bylas per mobilųjį ryšį iš tachografo ir vairuotojo kortelės, bei saugoti juos sistemoje.

Transporto įmonės mato didelę naudą

Krovinių ekspedijavimo, gabenimo ir keleivių pervežimo įmonės teigia, kad svarbiausias aspektas yra patogumas. Tachografo sprendimas yra patogus įrankis, leidžiantis palengvinti darbo procesus ir suskaičiuoti daugybę darbo valandų. Taip pat transporto kompanijos, naudojančios „Fleet Complete“ sistemą, mato didelę naudą atsisiųsdamos bylas nuotoliniu būdu per mobilųjį ryšį. Itin patogi yra vairuotojų darbo ir poilsio laiko apžvalga, kur galima pamatyti, kada numatomas kitas poilsio laikas, todėl galima planuoti likusį darbą. 

Net jeigu darbuotojas surastų tinkamą momentą nuskaityti visus tachografus, vilkikai gali būti išvykę kelis tūkstančius kilometrų nuo jūsų biuro. „Daugiau Jums nebereikia nieko kaupti, nes jei teks patikrinti jūsų tachografo duomenis, visas įstatymų reikalaujamas bylas rasite savo kompiuteryje, prisijungę prie sistemos“, – sako „Fleet Complete“ vyriausiasis plėtros vadovas Jüri Tarkpea. „Toks sprendimas net nėra konkurencinis pranašumas, tai tiesiog patogi darbo priemonė.“

Jei Jus domina, susisiekite su mumis lietuva@fleetcomplete.eu arba skambinkite telefonu +370 5 205 99 55, ir mes surasime Jums sprendimą

 

Related Articles