Uncategorized

Ką automobilių parko valdytojas turėtų žinoti 2020-aisiais

Nauji metai jau prasidėjo, o mes visi žinome, kad telematikos pasaulis niekuomet nebūna statiškas. Kokių tendencijų reikėtų tikėtis 2020 metais? Mes aptarsime tris iš jų, tačiau turėkite omenyje, kad nusimato daug daugiau jaudinančių pokyčių. 

Vairuotojų supratingumas ir dalijimasis įmonės automobiliais palaiko tvarumo iniciatyvas  

2020 metais įmonės privalo skirti dėmesio tvarumui. Tačiau kaip siekti tvaresnio verslo ir nepakenkti verslo procesams? Kaip pasirūpinti, kad nenukentėtų pelnas?  

Štai kur svarbus vaidmuo tenka telematikai. Naujosios kartos įrankiai ir išmanioji programinė įranga suteikia galimybę našiau dirbti bei sumažina rankinio administravimo ir popierinių dokumentų kiekį. Šie įrankiai taip pat padeda tvariau vykdyti verslą, sklandžiau kurti planus bei naudoti mažiau išteklių. Pavyzdžiui, galite stebėti savo autoparko išmetamo anglies dioksido kiekį ir įvertinti, ar taikomos „žaliosios iniciatyvos“ yra iš tiesų veiksmingos. Tai Jums patvirtins, kad skiriate savo laiką ir pinigus tinkamiems dalykams.  

Be to, galite atlikti vairavimo stiliaus analizę, kuri yra itin svarbi darniam autoparkui, kadangi vairavimo įpročiai turi didžiulį poveikį automobilio kuro sąnaudoms, taigi ir išmetamam anglies dioksido kiekiui. Žinoma, ir autoparko išlaidoms. Pavojingas elgesys už vairo lemia bereikalingą transporto priemonių dėvėjimąsi, eismo įvykius, baudas bei didesnes draudimo įmokas. Vadinasi, pratindami darbuotojus prie tinkamo vairavimo etiketo, papildomai sutaupysite kapitalo, kurį galėsite skirti tvarumo iniciatyvoms. 

Tačiau pirmiausia 2020-ieji bus dalijimosi įmonių automobiliais metai. Dažniausiai kiekvienam mobiliam darbuotojui suteikiamas savas automobilis, tačiau ar tai iš tiesų būtina? Ar visos Jūsų transporto priemonės yra tikrai pakankamai naudojamos 

Rinkoje esančios išmaniosios dalijimosi automobiliais sistemos pateikia įžvalgų apie autoparko naudojimą ir suteikia galimybę darbuotojams lengvai rezervuoti automobilius ir jais dalintis. Ar žinojote, kad dalijantis įmonės automobiliais, autoparkas naudojamas iki 30 % našiau? Viskas labai paprasta: kuo mažiau automobilių kelyje, tuo mažiau išmetama anglies dioksido. Nauda ir aplinkai, ir Jūsų piniginei. 

Nebepalaikomas 3G ryšys 

3G ryšys tampa neperspektyvus, o keletas mobiliojo ryšio teikėjų nuo šių metų nutraukia 3G įrenginių palaikymą. Kodėl? 3G tinklas nebetenkina mūsų prieigos bei spartos poreikių ir turi užleisti vietą 4G bei 5G tinklams. Skaičiuojama, kad nuo 50 % iki 80 % telematikos prietaisų vis dar naudoja 3G technologiją. Rekomenduojame pasiteirauti savo telematikos paslaugų teikėjo, kokia situacija yra Jūsų įmonėje, tačiau dažniausiai techninė įranga, įdiegta seniau kaip 2017-aisiais, būna paremta 2G arba 3G technologijomis. Aptarę šį klausimą su savo telematikos paslaugų teikėju jau dabar, išvengsite galimų rizikų verslo tęstinumui. 

Ką perėjimas nuo 3G prie 4G ir 5G iš tiesų atneš autoparkų valdytojams? Paslaugų teikėjai teigia, kad 4G yra dešimt kartų spartesnis už 3G, o 5G yra netgi suderinamas su autonominėmis transporto priemonėmis. Tinklas yra spartesnis, o ryšys – stabilesnis, todėl, pavyzdžiui, galima plačiau naudoti video telematikos sprendimus. Puiki galimybė dar labiau patobulinti Jūsų autoparko saugumą. 

Naujesnė techninė įranga pagerina ir galutinių vartotojų patirtį, kadangi naudojami spartesni procesoriai, talpesnė atmintis ir gaunama išsamesnė informacija apie transporto priemonės darbą.  
 
Žinoma, galvoje pradeda suktis mintis: „Kiek papildomo darbo tam reikės?“ Iš tiesų, yra didelė tikimybė, kad techninę įrangą teks pakeisti. Tačiau tikimasi, kad 4G gyvavimo ciklas bus ilgesnis nei 2G ar 3G, nepaisant net 5G technologijos pasirodymo, taigi pasinaudokite šiais metais kaip proga atidžiau pažvelgti į turimus telematikos sprendimus ir įvertinti, ar telematiką naudojate taip, kaip galite geriausiai. Taip pat apsvarstykite, ar Jums praverstų papildomos autoparko valdymo galimybės tam, kad sėkmingai įveiktumėte prasidėjusį dešimtmetį 

Individualiais telematikos sprendimais paremtos prognozės, skirtos verslo veikloms optimizuoti 

Standartiniai, paruošti naudoti sprendimai siūlomi jau daug metų, tačiau 2020-aisiais akivaizdžiai juntamas perėjimas prie individualių sprendimų. Duomenys, jų analizė ir mašininis mokymasis yra būtini, norint sudaryti prognozes bei pastebėti tendencijas, susijusias su verslo veiklomis. Telematikos sprendimai nebegali tik reaguoti – jie turi veikti iniciatyviai. Pavyzdžiui, netolimoje ateityje technikams nebereikės vykti taisyti gedimų, sulaukus mobiliojo darbuotojo skambučio, nes potencialūs gedimai bus numatomi ir pašalinami iš anksto, dar prieš vairuotojui ką nors pastebint 

Fleet Complete“ jau yra visiškai atsidavę šioms tendencijoms, tačiau įsitraukimas auga ir toliau. Pavyzdžiui, mūsų sprendimuose įdiegta prieiga prie „Fleet Complete“ debesų kompiuterijos platformos „CONNVEX“. Platforma atlieka galingą preskripcinę autoparko duomenų analizę, kuri, mūsų nuomone, yra būtina sėkmingoms įmonėms. Visų sistemų apjungimas tarpusavyje suteikia Jums galimybę dirbti daug našiau ir tvariau bei susitelkti į verslo vystymą. 

Mes taip pat turime profesionaliųjų paslaugų komandą, kuri gali pritaikyti Jūsų turimus sprendimus pagal Jūsų poreikius arba integruoti kitus sprendimus į Jūsų sistemas. Pavyzdžiui, mes galime pasiūlyti duomenų analizės paslaugų, kuriomis naudodamiesi galėsite pastebėti tendencijas ir pasiruošti numatomiems įvykiams savo įmonėje. 

Kokių patobulinimų Jūs laukiate 2020-aisiais? 

Related Articles