Uncategorized

Kelias į naujas aukštumas: pakeliui į Everestą

Everesto aukštesnioji bazinė stovykla, 6400 metrų virš jūros lygio. Deguonies koncentracija maždaug 50%. Georgios Tsianos stebi bandymą pasiekti Gineso pasaulio rekordą LMAX regbio iššūkyje.

ass 

Stebėkite Everestą mūsų 3D žemėlapyje

Mūsų GPS seka ištvermingą graikų atletą  Georgios Tsianos jo antrajame bandyme įkopti į 8848 m aukščio Everesto viršukalnę, todėl šią ekspediciją mes išgyvename kartu su juo.

123Everestas yra viena iš sunkiausiai įveikiamų viršukalnių alpinistams nuo pat pirmojo užfiksuoto įkopimo į ją 1865 m. Tai aukščiausiai virš jūros lygio esantis kalnas, esantis Himalajų kalnuose ant Nepalo ir Kinijos sienos. Kopdami į šį kalną, alpinistai susiduria su dideliais techniniais kopimo iššūkiais bei sunkia aukščio liga, ekstremaliomis oro sąlygomis, dideliais vėjais, nušalimais, jiems gresia sniego ir ledo lavinos bei kiti pavojai.

Vien 2017 m. 300 alpinistų žuvo bandydami užkopti į garsųjį milžiną.

Puikus fizinis pasirengimas, įgūdžiai ir ištvermė traukia tokius atletus kaip Georgios pasiryžti pastumti savo galimybių ribas. Fleet Complete atkreipia dėmesį į psichologinį pasiruošimą, tokiems sportininkams būtinas ne tik fizinis, bet ir psichologinis palaikymas.

Tačiau prieš pradėdamas dviejų savaičių trukmės kopimą į viršukalnę, Georgios kaip medikas prižiūrėjo LMAX regbio iššūkį Everesto aukštesniojoje bazinėje stovykloje, esančioje 6400 metrų aukštyje virš jūros lygio.

Šis regbio iššūkis turi du tikslus. Pirmasis – surinkti daugiau nei 200 000 GBP (260 000 JAV dolerių) projektų, remiančių nepalankioje padėtyje esančio jaunimo ir vaikų su negalia finansavimui Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje. Antrasis tikslas – sužaisti aukščiausias regbio varžybas istorijoje ir taip pasiekti dvigubą Gineso pasaulio rekordą.

trg

Georgios Tsianos apačioje viduryje, šalia keturkojo draugo (Georgios Tsianos nuotrauka) 

Regbis yra kontaktinis sportinis žaidimas, apimantis kovojimą dėl kamuolio, bėgimą, šokinėjimą, bandant įmušti įvartį. Idealios sąlygos varžyboms yra minkšta aikštelė po gero lietaus (minkščiau kristi) bei graži, vėsi diena, su temperatūra apie +20 laipsnių. Žaidžiant sunkiomis sąlygomis Himalajų kalnuose, kur deguonies lygis bazinėje stovykloje yra maždaug 50%, oro temperatūra žemiau nulio, susiduriama su dusuliu, galima hipotermija bei sąnarių skausmu, dėl bėgiojimo sušalusia žeme.

Balandžio 13 d. Georgios ir regbio komanda išvyko iš JK į Lhasa (Nepalas), o mes palaikėme ryšį su juo, kad sužinotume kelionės naujienas. Prieš pasiekiant Everestą, ekspedicija perėjo daug aukštų Tibeto perėjų, kad dalyviai aklimatizuotųsi ir atvyktų į bazinę stovyklą (5200 m aukštyje) geros sveikatos. Po keturių dienų aklimatizacijos bazinėje stovykloje, jie pasiekė tarpinę stovyklą su įspūdingu Everesto viršukalnės šiauriniu vaizdu bei nuostabiomis Rytų Rongbuko ledyno viršūnėmis palei slėnį.

3rfg 

Vaizdas iš Gyantse, Tibetas (Georgios Tsianos nuotrauka) 

Rongbuko ledynas yra įspūdingas užšalęs ledo bangų vandenynas. Nuo čia ledyno ir Himalajų viršūnių vaizdas yra vienas iš nuostabiausių Tibete. Palei rytinę ledyno pusę yra takas, kuriuo ekspedicijos pradeda kopti į Everestą, tai yra takas, kurį jie naudojo. Tarpinė stovykla (5800 m. aukštis) yra įrengta moreniniuose kalnuose po gražiomis geltono ir oranžinio granito olomis.

Paskutinis kopimas į dar aukščiau esančią bazinę stovyklą  palei ledines viršukalnes į dešinę nuo Changtse kalno papėdės iki galutinės moreninės juostos – greta ledyno esanti plokščių žvyro kalvų virtinė.

Vieną dieną pailsėję, ekspedicijos dalyviai balandžio 30 – gegužės 1 d. žaidė „ septynių“ regbį ir „lietimo“ regbį 6400 m aukštyje ir bandė pasiekti pasaulio rekordą.

Georgios pranešė, kad visi yra geros fizinės būklės. Tai buvo geros rungtynės, dabar komanda laukia naujienų dėl aukščiausiai įvykusių pilno kontakto regbio varžybų pasaulio rekordo.

Kol regbio komanda grįžta į JK, Georgios pradeda kopimą į Everestą.

Sekite jo kelionę mūsų  Everesto kopimo sekimas  puslapyje, daugiau nuotraukų iš ekspedicijos pamatysite Gergios  Instagrame. 

jmkn.nkkk.k

Everesto bazinė stovykla (Georgios Tsianos nuotrauka)

sfsxghsshsh

Tibeto kalnynas (Georgios Tsianos nuotrauka)

n,bjmvj

Tibeto kalnynas (Georgios Tsianos nuotrauka)

Related Articles