Uncategorized

7 pagrindinės priežastys, dėl kurių transporto parkai turėtų tapti visiškai skaitmeniniai

Būdamas vadovu tikriausiai ieškote būdų, kaip dirbti efektyviau. Daugelis transporto parkų jau naudoja technologijas, padedančias sutaupyti pinigų ir supaprastinti savo veiklą, bet ar turėtumėte pereiti prie visiškai skaitmeninių technologijų?

Trumpas atsakymas – taip.

Skaitmeninių technologijų pranašumų yra daug. Tiesą sakant, remiantis naujausia „Deloitte“ ataskaita, mažosios įmonės, pereinančios nuo bazinio prie pažangaus skaitmeninio įsitraukimo, pastebi didžiulį 60% pajamų vienam darbuotojui padidėjimą ir vidutiniškai pasiekė 28% didesnį pajamų augimą per pastaruosius 12 mėnesių.

Jei jūsų parkas vis dar naudoja popierinius dokumentus, pats laikas pagalvoti apie pokyčius. Štai septynios svarios priežastys apsvarstyti galimybę visiškai atsisakyti popierinių dokumentų.

1. Produktyvumo didinimas

Dokumentų pildymas, atnaujinimas ir rūšiavimas užtrunka ilgai. Naudojant skaitmeninius įrašus, viską galima atnaujinti per kelias sekundes, keliuose šaltiniuose vienu metu. Informaciją galima įvesti ir įrašyti spustelėjus mygtuką arba palietus ekraną, o failų ir duomenų bendrinimas (vidiniame ir išoriniame tinkle) užtrunka kelias sekundes.

Tada visus duomenis galima lengvai pasiekti vienoje vietoje. Nereikės ilgai vartyti popierinių dokumentų, kad galiausiai įsitikintumėte, kad reikiamos informacijos juose nėra..

Docs.

2. Klaidų mažinimas

Apskritai, skaitmeninis pasaulis, lyginant su analoginiu, yra daug mažiau jautrus žmogaus klaidoms. Tačiau transporto parko valdymo procese popieriniai dokumentai sukelia ypač daug problemų, nes juos gali būti sunku surasti ir lengva prarasti.

Su skaitmeniniais įrašais taip nenutiks – juos galite pasiekti būdami bet kur, naudodami bet kurią žiniatinklio naršyklę ar išmanųjį telefoną, net atsisiųsti, kad galėtumėte peržiūrėti neprisijungę. Jeigu būtų atliekamas auditas ar nagrinėjamas ieškinys dėl draudiminio įvykio, naudodami skaitmenines technologijas, turėtumėte po ranka būtinus duomenis.

Perėjimas prie skaitmeninių technologijų taip pat sumažina tikimybę, kad vairuotojai padarys klaidą, pvz., atlikdami patikrinimus, pildydami žurnalus ir rinkdami kuro kvitus. Nors šios klaidos yra nedidelės, jų ištaisymas gali brangiai kainuoti ir ilgai užtrukti, todėl daug geriau jas pastebėti kuo anksčiau.

3. Geresnis reikalavimų laikymasis

Perėjus nuo rankinio darbo prie skaitmeninių technologijų, jums ir jūsų vairuotojams taip pat bus lengviau laikytis reikalavimų.

Pavyzdžiui, naudojant elektroninį darbo dienoraštį (angl. „Electronic Work Diary“, EWD), vairuotojams nebereikia atlikti skaičiavimų rankiniu būdu ar tvarkyti popierinių dokumentų. EWD užpildomi daug greičiau, sumažinama neteisingų duomenų pateikimo rizika. Kelionės sekamos minutės tikslumu, o popieriniai dienoraščiai pildomi 15 minučių intervalais.

EWD suteikia galimybę ne tik vairuotojui realiuoju laiku būti įspėtam nepraleisti pertraukų, bet ir vadovui pasiekti išsamias vairavimo ataskaitas, kad galėtų toliau analizuoti savo komandos vairavimo elgseną. Kartu tai leidžia vairuotojams ir vadovams skirti daugiau darbo valandų svarbesnėms užduotims. 

Kitus dalykus, pvz., transporto priemonių patikras, pažymėjimus ar kelių eismo taisyklių pažeidimus, labai lengva praleisti, jei pasikliaunate popieriumi. Gali būti prarasti pažymėjimai, praleisti transporto priemonių techninės priežiūros ar tolesnių apžiūrų terminai (arba pateikti klaidingi pranešimai), o greičio viršijimas gali likti nepastebėtas, kol bus užfiksuotas šis vairuotojo pažeidimas. Perėjimas prie skaitmeninės parko valdymo programinės įrangos reiškia, kad visa tai galima sekti, stebėti ir matuoti automatiškai, taip smarkiai sumažinant reikalavimų nesilaikymo riziką.

4. Mažesnės išlaidos

Organizacijos ir toliau naudoja labai daug popierinių dokumentų. 

Skaitmeninė transformacija – tai nereikalingų išlaidų, kai viską reikia spausdinti ant popieriaus, atsisakymas: sąskaitos, ataskaitos ir kt. dokumentai siunčiami el. paštu arba naudojantis dalijimosi failais paslaugomis. Taip pat galite sutaupyti pinigų sumažindami laiką, sugaištą popierizmui, ir užtikrindami efektyvumą. Transporto parko valdymo programinė įranga leidžia automatiškai įvesti duomenis į darbo žurnalą, todėl vairuotojai praleidžia mažiau laiko pildydami dokumentus ir daugiau laiko vairuodami.

5. Transporto parko veiklos pagerinimas

Atsisiunčiamose ataskaitose iškart pateikiama atsiliepimų apie tai, kaip sekasi transporto priemonėms ir vairuotojams, tiek individualiai, tiek viso transporto parko mastu. Skaitmeninė sistema leidžia transporto parkų valdytojams stebėti duomenis realiuoju laiku (pvz., greitį, vietą, prastovų laiką ir kt.), kuriuos galima naudoti vairuotojo darbo našumui didinti naudojant pritaikytus ir laiku pateikiamus duomenis, taip pat planuoti su didesniu pasitikėjimu – lengvai, greitai ir tiksliai.

Perėjimas prie skaitmeninių technologijų padeda pagerinti bendrą transporto parko veiklą ir atveria galimybes gauti daugiau pelno. Tai taip pat padeda neatsilikti nuo konkurentų.

Skaitmeninių technologijų įsisavinimas spartėja, ypač mažose įmonėse. Nesugebėjimas neatsilikti nuo konkurentų reiškia, kad liksite atsilikę.

Skirtingos įmonės pritaiko skaitmenines technologijas skirtingais būdais, tačiau tai darydami tik baziniu arba vidutiniu lygiu rizikuojame prarasti galimybę, sustingti ir netgi žlugti konkurencijos akivaizdoje“, – sako „Deloitte Access Economics“ partneris John O’Mahony.

6. Techninės priežiūros sekimas

Skaitmeninis techninės priežiūros grafikų stebėjimas sutaupo laiko ir pinigų bei sumažina transporto priemonės prastovų laiką. Įvedę duomenis į programinę įrangą, vadovai gali greitai nustatyti, kurioms transporto priemonėms reikia atlikti techninę priežiūrą, ir atitinkamai veikti. Tai leidžia geriau planuoti, kad transporto priemonės nebūtų eksploatuojamos ilgiau nei būtina. Tai taip pat padeda anksti pastebėti problemas ir gerina vairuotojo saugumą.

7. Išmetamo anglies dioksido kiekio sumažinimas

Kaip minėta pirmiau, įmonės eikvoja popierių, o tai reiškia, kad išskiriama daug anglies dioksido. Telematikos technologijos padeda tai sumažinti, nes leidžia stebėti, kur važiuoja transporto priemonės, įvertinti maršrutus ir spręsti degalų eikvojimo problemas – visa tai atliekama iš vienos platformos, kuri nereikalauja jokių popierinių dokumentų. Tai ne tik padės efektyviau valdyti transporto priemones, bet ir gali labai sumažinti jūsų transporto priemonių išmetamą anglies dioksido kiekį bei pagerinti prekės ženklo reputaciją.

Kaip „Fleet Complete“ gali padėti

Perėjimas prie skaitmeninių technologijų padaro jūsų procesus efektyvesnius ir padidina jūsų pelną.

Naudojimasis transporto parko valdymo programinės įrangos duomenimis vadovams yra naudingas, nes jie turi tiesioginę prieigą prie transporto priemonių priežiūros žurnalų, vairuotojų rezultatų kortelių, transporto parko veiklos duomenų ir kt. Turėdami šias įžvalgas, transporto parkai gali nustatyti tobulinimo sritis ir gerokai padidinti darbo našumą.

Fleet Complete sujungia galingą telematikos metriką su patikima transporto parko valdymo platforma, todėl transporto parkų valdytojai gali sutrumpinti daug laiko reikalaujančius popierinių dokumentų tvarkymo ir rankiniu būdu atliekamus procesus, kad išnaudotų visas savo parko galimybes.

Jei norite sužinoti, kaip mūsų skaitmeniniai sprendimai gali būti naudingi jūsų verslui, susisiekite su mumis šiandien.

Related Articles