Uncategorized

Pokalbis su Fleet Complete generaliniu direktoriumi Tony Lourakis

Fleet Complete įkūrėjas ir generalinis direktorius Tony Lourakis dalijasi savo aistromis ir idėjomis, nes jis tiki, kad gali padėti žmonėms ir bendruomenėms klestėti, būti sėkmingoms ir keistis.   

Sunkus darbas ir svajonės siekimas Tony atvėrė duris į sėkmę. Šiandien jis vadovauja pasaulyje greičiausiai augančiai telematikos įmonei ir 2017 m. buvo Kanados verslininkų iki 40 metų pirmajame keturiasdešimtuke, taigi pateko tarp lyderių, kurie pasižymėjo versle ir prisidėjo prie savo bendruomenių gerovės augimo.

Edwin Frondozo kalbėjosi su Tony savo verslo lyderystės tinklalaidėje, kurioje sėkmingiausi pasaulyje verslo lyderiai dalijasi savo įžvalgomis.

Išgirskite šį išskirtinį interviu ir asmeninę kelionę apie tai kaip šių dienų lyderiai pasiekia viršūnę.

0M2A4076-1

“Labai svarbu anksti sutelkti dėmesį į viziją, į vertybes. Ar žinote, kokia yra jūsų verslo esmė? Kokias problemas jūs sprendžiate? Kokių vertybių laikotės? Paskui viskas priklauso nuo žmonių.” – sako Fleet Complete įkūrėjas ir generalinis direktorius Tony Lourakis.

Edwin Frondozo: Viskas priklauso nuo žmonių. Tai žodžiai, kurie išliko mano galvoje dar ilgai po šio pokalbio. Aš, Edwin Frondozo, pristatau jums šią verslo lyderystės tinklalaidę.

Dėkoju, kad skyrėte laiko paklausyti šią laidą.  Džiaugiuosi galėdamas pasidalyti šiuo pokalbiu su Tony Lourakis.

Jis yra Fleet Complete įkūrėjas ir generalinis direktorius. Fleet Complete yra viena iš pasaulyje greičiausiai augančių technologijų įmonių. Pokalbio metu kalbėjomės apie daugybę dalykų, įskaitant kaip yra svarbu turėti šalia puikius mentorius, kaip jis  neleidžia organizacijai tapti įstaiga ir kodėl yra svarbu sutelkti dėmesį į įmonės viziją ir vertybes.  

Tony, sveiki atvykę į verslo lyderystės tinklalaidę.

Tony: Ačiū.

Edwin: Pirmiausia noriu jums padėkoti, kad priėmėte mane čia, savo įmonėje Fleet Complete. Pradėkime pokalbį pristatydami jus. Papasakokite mums. Papasakokite klausytojams kas yra Tony ir ką jums patinka daryti, tuo metu, kai neauginate ir neplečiate įmonių.

Tony: Kas yra Tony… Tony yra gimęs Toronte, trisdešimt aštuonerių metų, vedęs, turiu dešimties metų sūnų, iš tiesų, jam tik vakar sukako dešimt. Kai nedirbu, bandau kiekvieną laisvą minutę praleisti su savo šeima. 

Be to, man patinka važinėti dviračiu – tai yra mano pasirinktas sportas.  Taip pat patinka šiek tiek treniruotis sporto salėje, kilnoti svorius.

Taigi manau trys sritys, kur praleidžiu daugiausia savo laiko yra verslas, šeima ir asmeninis sportas.  

Taip pat šiek tiek laiko praleidžiu dirbdamas filantropinį darbą. Dalyvauju Graikijos paveldo fondo veikloje, tai yra mano širdžiai artima sritis. Tai yra organizacija, kurios tikslas ir misija yra saugoti ir populiarinti graikų kultūrą Kanadoje.  

Būdamas graikų imigrantų vaikas ir žmogus, kuriam labai patinka daugiakultūriškumas Kanadoje, noriu prisidėti prie graikų kultūros išsaugojimo šioje šalyje savo sūnaus kartai ir ateities kartoms.   

Tai yra svarbu man ir noriu pasakyti, jog manau, kad visos kultūros tai daro, nes vienas gražiausių dalykų, kurį mes turime yra įvairovė.  

Edwin: Tai labai šaunu ir labai daugiakultūriška. Aš gimiau ir užaugau čia; mano tėvai yra imigrantai iš Filipinų ir aš užaugau tarp daugybės draugų graikų.

Norėčiau užduoti greitą klausimą, prieš pradedant kalbėtis apie darbą. Graikų kultūros išsaugojimas yra tai, ką jūs neseniai pradėjote daryti ar tai yra tai, ką jūs visada norėjote daryti?

Tony: Man patinka mano protėvių kultūra; tai yra tai, ką aš visada turėjau. Tai yra mano genuose. Tai yra tai, kas man yra artima ir kuo aš tikrai didžiuojuosi.  Tai yra tai, ką aš visada norėjau daryti ir labai džiaugiuosi, kad dabar turiu galimybę. Dabar aš vadovauju organizacijai.  

Esu Graikijos paveldo fondo prezidentas – tai organizacija, kuri gyvuoja daugelį metų ir per tuos metus yra surinkusi daugiau nei septynis milijonus dolerių knygoms graikų mokyklose ar Graikijos studijų programai Toronto universitete.   

Mes surinkome daugiau nei du milijonus dolerių, kad galėtume nuolat tai finansuoti ateityje. Prieš keletą metų mes finansavome Graikijos studijų katedrą Jorko universitete; šiandien ji vis dar ten yra  ir  netgi klesti, tai yra tai, kas man labai svarbu.

Be Graikijos Helenų kultūros, aš esu didelis YMCA rėmėjas.

Mes praleidome šiek tiek laiko YMCA. Buvau vaikas, augantis žemesnėje vidurinėje klasėje Bramptone, abu mano tėvai dirbo labai sunkiai.  O dabar, kai galiu duoti, tai yra organizacija, kurią aš ir mano žmona remiame finansiškai, taigi tai yra svarbu. 

Edwin: Puiku, ačiū, kad pasidalinote tuo su mumis. Neradau to jūsų biografijoje. Tony, mes tikrai pasidalysime šia informacija interneto  svetainėje.  Mes kaip bendruomenė, jeigu galime padėti, tikrai taip padarysime.

Tęskime toliau. Papasakokite mums apie  Fleet Complete. Papasakokite apie jūsų dabartinį vaidmenį ir galbūt, ką jūs bandote įgyvendinti per  artimiausius mėnesius.

0M2A0740-1Tony:  Aš esu įkūrėjas ir generalinis direktorius. Fleet Complete padeda įmonių transporto parkams klestėti.  

Sunku valdyti verslą, turintį transporto parką. Reikia rūpintis draudimo, degalų išlaidomis, įstatymais. Šių iššūkių sprendimas apsunkina verslą. Dauguma mūsų klientų yra mažos organizacijos. Mūsų programinė įranga padeda jiems valdyti šiuos dalykus.

Padedame jiems sumažinti išlaidas, riziką, padidinti saugumą. Tokioms įmonėms tai yra labai svarbu.

Iš esmės, mes padedame jiems suklestėti, taigi tai yra mūsų verslo tikslas – padėti klestėti šioms įmonėms.

Edwin: Tony, kai ieškojau informacijos apie jūsų karjerą, radau, kad jau kurį laiką jūsų verslas auga. 

Turiu galvoje, kad pažvelgus atgal atrodo, jog jūs užaugote. Einate augimo keliu. Pradėjote nuo apačios, norėčiau, kad pasidalintumėte su mumis keliais esminiais posūkiais, kuriuos patyrėte eidamas šiuo keliu.  Galbūt kai kuriais sprendimais, kuriuos turėjote priimti ir, kurie ilgainiui leido jums išaugti kaip verslo lyderiui.  

Pradėjote nuo apačios, dabar esate čia.

Tony: Apsupti save puikiais mentoriais yra tikriausiai vienas iš pačių svarbiausių sprendimų, kuriuos aš priėmiau. Pradėjau savo verslą būdams labai jaunas, mokiausi eidamas šiuo keliu.

Taigi, manau mentorių turėjimas nuo pat pradžių, kai buvau labai jaunas,  buvo vienas svarbiausių dalykų, nes aš mokiausi kurdamas verslą.

Mane supo žmonės, kurie buvo ten ir darė tai, stengiausi gauti kuo daugiau informacijos iš jų, o tai padėjo eiti teisingu keliu.

Edwin: Patarkite, kaip rasti mentorius klausytojams, kurie dar tik pradeda savo karjerą ir yra jauni?

Aš sutinku daug  žmonių, siekiančių karjeros, bet jie suvokia tai būdami vyresni: „Žinai, ko man reikia? Mentoriaus.“

Kaip jūs tai supratote?

Tony:  Kai kurie žmonės eina į verslo mokyklą ir tokiu būdu randa mentorius – padedami profesorių ar būdami toje aplinkoje.

Aš pradėjau šį verslą iš karto baigęs Informatikos studijas, kur išmokau programinės įrangos kūrimo. Aš užaugau verslioje šeimoje – mano tėtis buvo verslininkas, todėl daug išmokau.   

Bet anksti supratau, kad pradedant verslą ir neturint tame patirties, labai svarbu rasti tinkamus mentorius.

Taigi man tai buvo labai aišku. Jau pirmieji keli mano mentoriai padėjo man suprasti to vertę. Tai yra tai, ką toliau darau net iki šiol.

Šiandien mano valdyba yra šiek tiek labiau formalizuota. Turime asmeninius koučerius, vykdomuosius koučerius ir panašiai, bet valdyba yra didelis paramos ir mentorystės šaltinis, nes mes atidžiai parinkome savo valdybos narius iš žmonių, kurie darė tai, ką mes bandome daryti.   

Kai turite žmones, kurie yra darę tai, ką jūs bandote daryti, jie gali pasidalyti savo patirtimi su jumis, o tai labai padeda, mums tai gerai veikia.

Edwin: Taip, tikrai, išsirinkti tinkamą valdybą yra labai svarbu. Prieš Fleet Complete,  jūs turėjote kitą programinės įrangos įmonę, ji buvo labai panaši, neatsimenu jos pavadinimo…

Tony: Taip, įmonė vadinosi Canlogic Solutions. Aš įkūriau ją būdamas koledže. Pradėjau verslą, kuris kūrė interneto svetaines ir tinklus, teikė elektroninio pašto ir pagalbos paslaugas, tai buvo tik būdas užsidirbti šiek tiek pinigų, kad galėčiau susimokėti už knygas ir studijas.  

Kol atsirado galimybė kurti verslą – jau nuo paauglystės žinojau, kad noriu turėti programinės įrangos įmonę, tai gi man pasisekė, kad labai anksti turėjau viziją ir idėją, ką norėčiau daryti gyvenime, tik nežinojau kokios srities.

Taigi pirmas dalykas, kurį padariau buvo bendro pobūdžio IT paslaugų įmonės įkūrimas, kol suprasiu kokios srities programinės įrangos įmonę noriu turėti. Tai buvo labai sėkminga. Iš pradžių tai buvo logistika. Vėliau tai pasikeitė į transporto parko valdymą.   

Edwin: Tapęs verslininku pradėjote su mažomis komandomis, jūsų vaidmuo ilgainiui keitėsi augant jūsų komandai. Jūsų atsakomybė pasikeitė – tai, ką darote šiandien gerokai skiriasi nuo to, ką darėte prieš dvidešimt metų.  

Tony: Taip.

Edwin: Taigi, nežiūrint į tai, kad turėjote mentorius, kaip jūs prisitaikėte ir nuolat augote, kad būtumėte toks geras lyderis? Ar buvo kažkokie ypatingi dalykai, kuriuos darėte? Ar tai buvo tik mokymasis einant pirmyn?

Tony: Daug mokymosi. Tai buvo vystymasis, taigi jūs tiesiog plaukiate pasroviui. 

Iš pradžių, kaip ir visi verslininkai atliekate viską. Pardavimai, marketingas, klientų aptarnavimas, finansai, rinkimas – darote viską.  

Jūs darote viską, ko reikia, o tai yra puikus būdas kurti verslą, nes labai gerai išmokstamas kiekvienas to verslo aspektas. Bet taip įmonė neauga. Taigi randate puikų talentą, kuris gali atlikti visus šiuos dalykus geriau nei jūs ir taip prasideda augimas.

Jūs išmokstate nuo vykdytojo tapti lyderiu, būti rėmėju, įgalintoju ir koučeriu bei samdytoju. Manau, tai yra svarbiausi augančios įmonės generalinio direktoriaus bruožai, kaip žinote, samdymas yra svarbiausias dalykas – rasti geriausią talentą kiekvienai sričiai, o tada tik būti vadovu, koučeriu ir rėmėju, tiesa?  Tai yra tai, ką daro generalinis direktorius.

Edwin: Kiek laiko jums užtruko nuo vykdytojo tapti verslininku? Aš įsivaizduoju, kad iš pradžių nėra lengva.  

0M2A4076-2

Tony: Taip, nebuvo lengva. Iš pradžių tai keista. Iš pradžių daryti viską, o plečiant verslą paleisti, yra sunku. Bet turite tai peržengti. Pradėjome tai daryti, kai verslo pajamos išaugo nuo dviejų milijonų iki septynių, aštuonių, devynių, dešimties milijonų.  Per labai trumpą laiką turėjome suburti komandą ir leisti jai atlikti darbą.    

Štai kaip mes tai padarėme.  Šiandien mūsų įmonė turi 600 darbuotojų visame pasaulyje, ji auga labai greitai, daugiau kaip 35% natūralus augimas, daugiau kaip 100 milijonų dolerių pajamų… Valdyti tokį verslą daugeliu atžvilgių yra lengviau nei valdyti milijono dolerių verslą, nes tokiu atveju, viską darote jūs pats.

Dabar mane supa nuostabi vykdomosios vadovybės komanda, kuri yra tikrai patyrusi. Dauguma mūsų komandos vadovų anksčiau darė tai, ką mes darome dabar.   

Edwin: Pažvelgus atgal, kai išaugote 10 kartų, nuo 1 milijono iki 100 milijonų pajamų, ar buvo svarbių darbuotojų, kurie tikrai jums tuo metu padėjo. Ar galite prisiminti?   

Tony: Buvo daug, paminėsiu kelis iš jų. Pavyzdžiui, mūsų pardavimų vadovas  Dave Prusinski. Jis yra su mumis, manau, jau aštuoneri metai, jis atėjo iš Blackberry, kur praleido daug metų mokydamasis kaip suburti labai profesionalią, augančią pardavimų per kanalus komandą. „Blackberry“ savo šlovės dienomis buvo, ko gero, geriausia pasaulyje parduodant per mobiliojo ryšio operatoriaus kanalą.  Jis taip pat ten buvo per „Blackberry“ smukimą, taigi tai jam taip pat buvo gera patirtis.   

Prisijungęs prie mūsų, jis pakėlė mūsų pardavimų komandą į naują lygį, įdiegė daug profesionalių pardavimų procesų ir pardavimų valdymo aspektų, kurių aš neturėjau, nes prieš tai to nedariau.  Jis buvo pasamdytas mūsų verslui tinkamu laiku ir didelę mūsų sėkmės dalį lėmė Dave vadovavimas pardavimams, ypač per kanalus.  

Kitas svarbus darbuotojas, pasamdytas tinkamu laiku buvo Verslo plėtros viceprezidentas Jerry Leong, atėjęs iš TELUS, kur jis valdė partnerystes. Jis padėjo mums išplėsti mūsų kanalų partnerystę visame pasaulyje, todėl dabar esame partneriai su Deutsche Telekom Europoje bei keliomis „T-Mobile“ įmonėmis Austrijoje ir Nyderlanduose.  Dabar siekiame partnerystės su dar viena įmone Skandinavijoje. Mes išsiplėtėme į Australiją su Telstra, o Jerry vadovavo šiam svarbiam kanalų išplėtimo darbui.

Taip pat Alan Fong, mūsų technologijų vadovas, turintis daug patirties padedant įmonėms išaugti nuo dešimties iki šimto, tūkstančio žmonių inžinerijos ir produktų plėtros perspektyvose.  Mums reikėjo technologijų vadovo, kuris turi patirties augančioje įmonėje ir žino kaip tai padaryti tikrai gerai.

Mūsų vyriausias finansininkas George Kypreos turi daug patirties akcinėse bendrovėse bei technologijų įmonėse, mums reikėjo finansinės drausmės, kai išaugome nuo dešimties milijonų iki daugiau nei šimto milijonų.  

Edwin: Tai nuostabi istorija, ačiū, kad pasidalinote ja. Supratimas, kad tu esi toks pat geras kaip ir tavo komanda, tai kaip krepšinio komandos kūrimas.  

Tony: Noriu pridėti dar vieną, nes manau, kad tai kartais yra nepakankami įvertinama. Tai yra Žmogiškieji ištekliai. Turime nuostabų Žmogiškųjų išteklių lyderį Larry Indovina, kuris įmonėje dirba ketverius ar penkerius metus.  Jis dirba įmonei nuo pat pradžių. Jis turėjo savo įdarbinimo įmonę ir buvo tas, pas kurį mes kreipdavomės pagalbos samdydami žmones, taigi, galima sakyti, kad jis buvo su įmone nuo pat pradžių. O tai yra labai svarbi rolė. Iš pradžių samdydami žmones mes naudojomės Larry firmos paslaugomis, bet aš padrąsinčiau įmones kuo anksčiau įsteigti šią vadovo poziciją įmonėje, nes tai tikrai padeda suburti tą svajonių komandą, kurią mes turime dabar.  

Edwin: Įdomu, kai augate, ką galvojate apie netapimą institucija?

Tony: Mėgstu sakyti žmonėms, kad kasdien aš vadovauju įmonei, kuri yra didesnė, nei aš kada nors svajojau ir manau, kad daug verslininkų dalijasi tuo, nes štai kas yra augimas, tiesa? Kasdien jūs augate ir tai jau reiškia, kad darote tai, ko niekada prieš tai nedarėte. Tai yra vienas iš dalykų, kuris man patinka šiame versle. 

Mano atsakymas į jūsų klausimą yra, kad viskas priklauso nuo vadovavimo.  Kultūra, moralinis veidas ir tai, kaip mes dirbame prasideda nuo viršaus. Ir tol, kol aš vadovausiu šiam verslui su savo vadovų komanda mes toliau dirbsime, kad įmonė būtų sparčiai tobulėjanti, novatoriška ir orientuota į klientą.  Manau, tol, kol turite šias pagrindines vertybes, jūsų kultūra išliks nepriklausomai nuo jūsų dydžio.  Pažvelkime į pasaulio didžiausias įmones, kaip „Amazon“, „Google“ ar „Facebook“  ir ne tik technologijų įmones. Įmonės, kurios lieka ištikimos savo pagrindinėms vertybėms toliau klesti ir nesvarbu ar jos turi milijoną ar milijardą pajamų.  

Taigi tai mes ir ketiname daryti – išlikti ištikimi savo vertybėms.

Edwin: Turite žmones ir daug klestinčių sričių savo įmonėje. Iš kur kyla geriausios idėjos?

0M2A6328-1

Tony: Iš daug kur. Reikia ieškoti idėjų visur, kur įmanoma.  

Idėjos kilo iš klientų, iš mūsų pardavėjų, bet taip pat ir iš vidaus.  Aš praleidau labai daug laiko su savo vadovų komanda galvodamas apie ateitį, galvojome „Jeigu šiandien būtume pradėję garaže, ką mes darytume, kad nebūtume išstumti taip, kaip mes išstumiame kitas įmones?“  

Pavyzdžiui, 2018 m. mes pristatėme naują prijungtų automobilių ekosistemų platformą. Ji vadinasi CONNVEX. CONNVEX tikslas yra padėti originaliosios įrangos tiekėjams ir transporto priemonių gamintojams pristatyti sujungtus sprendimus į rinką daug efektyviau, daug greičiau. Tai yra panašu į tai, ką „Amazon“ padarė su „Amazon Web Services“. „Amazon“ praleido du dešimtmečius kurdami pažangiausią pasaulyje elektroninės komercijos platformą, o tada prieš keletą metų suprato: „Ei, šią platformą mes galime rinkoje pristatyti kaip paslaugą!“ dabar jie yra didžiausi pasaulyje debesio tiekėjai.    

Mes iš esmės darėme tą patį. Praleidome du dešimtmečius kurdami vienas iš pažangiausių pasaulyje, stiprias,  keičiamas, saugias transporto parko valdymo programinės įrangos platformas.  Dabar šią technologiją, infrastruktūrą, kurią sukūrėme rinkoje pristatome kaip CONNVEX prekinį ženklą ir padedame transporto priemonių originalios įrangos gamintojams, pirmojo lygio tiekėjams (pavyzdžiui, įmonėms, gaminančioms transmisijas, stabdžių sistemas, variklius, ašis, važiuokles) padaryti jų sistemas išmanias ir prijungtas.     

Apie savo pirmąją CONNVEX partnerystę su „Phillips Connect Technologies“ paskelbėme 2018 m. vasario mėn. Phillips yra viena didžiausių priekabų kabelių sistemų gamintojų pasaulyje. Jie yra pirmojo lygio tiekėjai priekabų gamintojams, tokiems kaip „Wabash“, „Great Dane“ ir taip toliau. Jie naudoja CONNVEX debesio platformą, kad pateiktų rinkai pirmą pasaulyje išmanią prijungtą priekabą, kurią galite nusipirkti iš originalios įrangos gamintojo.  Taigi galite nuvykti į įmonę, tokią kaip „Wabash“ ir nusipirkti iš jų priekabas, kurios turi visus galimus jutiklius:  durų, temperatūros, ašinius, padangų slėgio jutiklius, pirksite visa tai iš gamintojo, viskas bus sukonfigūruota, sujungta. Už viso to yra debesio sistema CONNVEX.

Taigi per ateinančius mėnesius ir metus jūs išgirsite daugybę panašių pranešimų apie beveik visas kitas transporto priemonių sistemas. Tai yra ateitis. Tai yra pavyzdys kaip mes toliau diegsime naujoves.

Edwin: Noriu grįžti prie to, ką jūs minėjote. Kalbėjote apie savo karjeros pradžią, jums pasisekė rasti mentorius, kurie padėjo jums augti kaip verslo lyderiui, kaip verslininkui. Ar galėtumėte įvardinti žmogų, kuris padarė didelę įtaką jums, kaip lyderiui. Galbūt žmogų, kuris buvo jūsų mentorius ir sugebėjo stumti jus į priekį?  

Tony: Manau pirmiausia reikia paminėti mano tėvą. Tėvas išmokė mane darbo etikos. Aš dirbau tėvo valymo pasalugų įmonėje nuo septynerių ar aštuonerių metų. Šluosčiau ir šlaviau grindis, nešiau šiukšles, valiau tualetus ir panašiai.  Taigi užaugau aplinkoje, kur buvo sunkiai dirbama bei išmokau apie mažos įmonės valdymą. Mano tėvas turėjo mažą verslą, jam dirbo penki ar šeši darbuotojai, kai jam sekėsi, dirbo apie dvylika žmonių. Tėvas tikrai rūpinosi savo klientais.

Taigi augimas tokioje aplinkoje suteikė man supratimą apie klientų aptarnavimo svarbą, sunkaus darbo svarbą, darbo etiką daryti tai, ką reikia bei daryti šiek tiek geriau, nei iš tavęs yra tikimasi. Manau, tai yra pagrindiniai dalykai, nuo kurių prasideda verslo sėkmė.

Edwin: Tai nuostabu. Turiu jums įdomų klausimą, Tony, jeigu paklausčiau kažko iš jūsų kolegų, partnerių, bendraamžių, kokia yra geriausia jūsų kaip lyderio savybė? Kaip manote, ką jie atsakytų?

Tony: Tai geras klausimas… Elektroninio pašto tvarkymo greitis. Aš labai greitai tvarkau elektroninius laiškus. Ambicingumas. Žinote, aš visada turėjau didelių užmojų. Man patinka svajoti. Svajoti yra taip smagu. Tiesiog sėdėti ir galvoti, kur būsime po metų ar po penkerių.  O tada atsitraukti nuo to ir sudaryti planą, sugalvoti kokius žingsnius ir etapus turime pereiti, kad ten nueitume. Tai yra taip smagu!

Man tiesiog patinka tai daryti, per paskutinius septynerius metus mes 10 kartų padidinome įmonę, taigi turime viziją, kur norime vesti įmonę nuo milijono iki milijardo dolerių pajamų.  Ir kaip tai padaryti. Štai kaip kilo CONNVEX idėja, būti prisijungus prie visko, kas yra transporto priemonės sistemoje ir būti šios prijungtų transporto priemonių raidos dalimi. Tai yra labai smagu tiek man, tiek komandai.     

Mąstymas apie šias dideles idėjas ir tai, kaip jas įgyvendiname, ir kaip aptarnaujame industriją bei klientus – svarbiausia yra būti orientuotam į klientus ir padėti klestėti įmonėms, turinčioms transporto parkus ar mobilią darbo jėgą. Padėti, kad jiems sektųsi, padėti jiems būti saugiems, padėti jiems laikytis teisės aktų.  Tai yra mums labai svarbūs dalykai ir jie mus veda į  priekį.

Edwin: Tai puiku. Augančiai įmonei yra labai svarbu turėti vadovą, kuris yra įkvepiantis svajotojas. Aš dalinuosi ir stengiuosi siekti tokių svajonių ir tikslų. Tuomet yra lengviau eiti į darbą.  

Tikrai puiku, Tony, prieš baigiant, norėčiau, kad pasidalintumėte paskutinėmis mintimis, pastebėjimais,  kokius patarimus duotumėte tiems, kurie nori išplėsti savo įmonę.     

0M2A3220-1-2Tony: Pasakyčiau, kad labai svarbu yra anksti sutelkti dėmesį į viziją ir vertybes. Kokia jūsų verslo esmė? Ką jūs sprendžiate? Kokiomis vertybėmis tai grindžiate?  O tada svarbiausia žmonės. Kiekvienas verslas, kiekviena agentūra – viskas yra žmonės. Raskite žmonės, kurie padės jums gerai tai įgyvendinti.   

Jums reikia aplinkos, kurioje smagu, kur žmonės yra profesionalai ir geriausi savo srityje, nesvarbu ką  jie daro, ar tai būtų administratorė ar finansų skyriaus darbuotojas ar techninės pagalbos žmogus, programuotojas, architektas ar pardavėjas – jums reikia geriausių iš geriausių visose srityse. Tokių žmonių, kuriems dirbti bus smagu ir kurie dirbs kartu kaip puiki komanda.  

Tai yra svarbu mums. Manau, tuo pasidalinčiau su kiekvienu verslininku.

Edwin: Tony, pabaigai, pasakykite kur galima rasti daugiau informacijos apie Fleet Complete ar kažką, kuo šiandien norite pasidalinti su klausytojais.

Tony: Žinoma. Mūsų interneto svetainėje www.fleetcomplete.com galite rasti viską apie mūsų produktus ir paslaugas bei apie mūsų įmonę.  Mano LinkedIn profilis – Tony Lourakis, čia galite sužinoti daugiau apie mane ir rasti dalykus, kuriais dalinuosi.  Aš daug naudoju LinkedIn su verslu susijusiems reikalams. Ačiū jums už jūsų laiką ir tikiuosi netrukus vėl susitiksime. 

Edwin: Tony, buvo malonu ir dėkoju, kad prisijungėte prie mūsų šioje verslo lyderystės tinklalaidėje.

 

Related Articles