Uncategorized

“Fleet Complete” tarptautinė konferencja diktuoja naujos mobilumo eros etapą

Inovatyvios “Fleet Complete” technologijos visuomet buvo daugelio didelių ir mažų autoparkus turinčių įmonių pagrindas. Šiandien bendrovė pristato dar daugiau ateities partnerystės sprendimų ir integracijų, padėsiančių parkams klestėti.

Viena iš pirmaujančių telematikos rinkos žaidėjų beveik 20 metų, “Fleet Complete” ir toliau plečia šios srities galimybes. Rugsėjo 11-12 d. “Fleet Complete” surengė kasmetinę pasaulinę konferenciją Las Vegase, kurios metu buvo apžvelgta produkto plėtra ir naujovės automobilių parko valdymui.

Susitikime dalyvavo “Fleet Complete” tiekėjai ir partneriai, taip pat bendrovės pardavimų komandos iš viso pasaulio ir aukščiausi jos vadovai. Konferencijos metu jie pristatė dabartines tendencijas, sprendimus ir integracijas, turėsiančias didžiausią įtaką pramonės transformacijai artimiausioje ateityje.

Klientų poreikių tenkinimas naudojant susietas programas

“Vienišių” era šiame versle sparčiai blanksta. Šiandien skirtingų sprendimų tiekėjai mato didesnį tarpusavio sąveikos potencialą, kad patenkintų unikalius klientų poreikius. Tai reiškia augantį bendradarbiavimą tarp teikėjų ir sprendimų integracijos suderinimą, taip abiejų pusių klientams suteikiant optimalų lankstumą.

Nors “Fleet Complete” paslaugos nukreiptos į mobilumo ir judumo paslaugas, klientų versle yra sričių, galinčių pareikalauti integralių sprendimų.

Pavyzdžiui, maršruto optimizavimas yra vienas esminių GPS transporto kontrolės veiksnių, ypač įmonėms, siekiančioms efektyvių daugialypių maršrutų.

“Didelės korporacijos, tokios kaip UPS, kreipėsi į mus, ieškodamos programėlės vairuotojams, kuri padėtų dirbti efektyviau už kitus”, – sakė Seanas Stensonas iš “Route4Me”. “Esame pilnai integruoti su “Fleet Complete” ir gauname faktinių duomenų palyginimą su suplanuotais duomenimis, tai leidžia mūsų klientams akimirksniu susivesti ir gauti duomenis iš “Fleet Complete” ir iš mūsų sistemos.”

“Esame savo klientų problemų sprendėjai, ne tik sprendimų pardavėjai.” – David Prusinski, “Fleet Complete” Pardavimų ir Marketingo vykdantysis direktorius

Automobilių dalijimasis ir parkų optimizavimas

Remiantis pasauliniu tyrimu7 iš 10 parkų iki 2020 m. viena ar kita forma naudos automobilių pasidalijimo paslaugą.

Išteklių optimizacijos kontekste, automobilių užimtumas yra itin karšta tema. Automobilių parko išlaikymas reikalauja daug lėšų – net jei transporto priemonės nenaudojamos kasdien, jos vis generuoja išlaidas, kurias galbūt būtų naudingiau išleisti kitoms reikmėms.

Vis dėlto darbuotojų mobilumas yra svarbus poreikis daugelyje įmonių, todėl jos neišvengs automobilių išlaikymo. Šioje situacijoje automobilių dalijimasis yra ekonomiškas ir tvarus būdas sumažinti transporto priemonių valdymo išlaidas, kartu patenkinant darbuotojų mobilumą. Tai leidžia tinkamai pritaikyti turimą parką, identifikuoti nenaudojamas transporto priemones, sutaupyti išlaidas, ir sumažinti išmetamą CO2 kiekį. “Fleet Complete” jau kurį laiką siūlo automobilių dalijimosi sprendimą įmonėms Europoje, ir, anot statistikos, tai padeda įmonėms padidinti efektyvumą daugiau nei 20%, bei geriau paskirstyti išlaidas.

Šalin Didžiuosius duomenis (Big Data) – būk pasveikintas Didysis intelekte (Big Intelligence)

“Mes jau pralenkėme Didžiuosius duomenis. Šiandien mūsų duomenų analizės platformos įgalina “didžiąsias žinias”, lemiančias didelius sprendimus. Teikiame analizę ir įžvalgas, kurios yra ne tik nuspėjančios, bet ir rekomenduojančios,” – Sandeep Kar,” Fleet Complete strategijos vadovas.

Iki šiol mūsų technologija leido rinkti didžiulius duomenų kiekius, kuriuos būtina analizuoti ir interpretuoti, norint išsigryninti prognozes. Nuo automobilio techninės priežiūros iki tikslaus prekių pristatymo laiko – galite suderinti savo verslą kaip gerai suteptą mechanizmą. 

Tačiau prasidėjus dirbtinio intelekto mokymuisi, mes galime pasiekti daug daugiau. Nuotolinė diagnostika, vaizdo telematika ir prognozavimas – tai ateities parkų tvarkymo tendencijos. 

Metas pasireikšti CONNVEX – analogų neturinčiai susietojo automobilio (connected vehicle) ekosistemai. “Fleet Complete” sukūrė šią platformą, siekdami įtraukti daugiau pramonės dalyvių į susietosios mobilumo erdvės kūrimą. Tai leidžia automobilių gamintojams, sistemų tiekėjams, antrinės rinkos dalyviams, vyriausybėms ir savininkams įsitraukti į vieningą platformą. 

CONNVEX vizionierius Sandeep Kar taikliai lygina šią ekosistemą su “Amazon” interneto paslaugomis, tik telematikos srityje. Ji siūlo milžinišką duomenų, pritaikomų įvairiose srityse, apimtį.

“Phillips Connect Technologies” naudoja “CONNVEX” platformą savo unikaliai “TrailerNet” sistemai, nes tai leidžia matyti visų puspriekabėse sumontuotų išmaniųjų daviklių (kurie, savo ruožtu, yra gaminami ir teikiami skirtingų tiekėjų) duomenis.

Šiandien su “TrailerNet” galite matyti savo puspriekabes vienoje sąsajoje ir diagnozuoti problemas, nepaisant to, kad technologijos yra skirtingų gamintojų – padangų slėgio, kėlimo įtaiso, ABS stabdžių sistemos, galinių durų, žibintų, oro slėgio sistemoje, šaldytuvo ir oro stabdžio. 

26 jutikliai fiksuoja puspriekabės ir krovinių duomenis, pvz., krovinio svorį, ABS gedimų kodus, ašių svorio paskirstymą, neveikiančią lemputę, padangų būklę ir kitus parametrus.

Tai padeda užkirsti kelią neatliktiems užsakymams ir transporto priemonės prastovoms, kurios kainuoja itin daug. “Pats būdamas vežėju, manau, kad ši technologija sukels revoliuciją pramonėje”, – komentavo Marc Moncion, “Fleet Complete” saugos, atitikties ir reguliavimo reikalų vadovas. “Bet koks sprendimas, padedantis sumažinti prastovas, transporto kompanijoms yra tarsi atradimas”, – priduria Sandeep Kar.

Partnerystė su OEM gamintojais

Kita “CONNVEX” programa yra partnerystė su didžiaisiais automobilių gamintojų, tokiais kaip “General Motors”.

“Kasmet pačių OEM (Original Equipment Manufacturer – originalios įrangos gamintojų) automobilyje diegiamos įrangos kiekiai tik didėja,” – teigė Sandeep Kar.

“Fleet Complete” programinės įrangos ir OEM gamintojo programinės įrangos integruotas ryšys teikia keletą privalumų:

• Eliminuoja įrangos suderinamumo klausimą, nes ji jau būna įdiegta į transporto priemonį dar gamykloje.

• Užtikrina greitą paslaugos paleidimą, nes nereikia atitraukti automobilius nuo darbų, kad įmontuoti įrangą.

• Supaprastina vartotojų prieigą prie pažangių technologijų ir analizės įrankių, nesvarbu, kokio dydžio parkas, ar kokio tipo automobiliai.

• Padeda sumažinti nuosavybės išlaidas, pašalinant nereikalingus parko valdymo modelius.

Vaizdo telematika

Vaizdo analizė autoparko valdyme vis labiau plinta, tad čia laukiame nemažai dalykų. “Vision” – nauja vaizdo įrašų fiksavimo programa iš “Fleet Complete” – artimiausiu metu bus neatskiriama autoparko valdymo dalis. Ji orientuota ne tik į parko saugumą, bet ir į teigiamą vairuotojų patirtį, kai jie tampa savo pačių treneriais. Programa formuoja požiūrį į vairavimo elgesio stebėjimą, panašiai kaip šiandienos sporto programos, kuriančios šiokia tokia sveiką konkurencija su savimi.

Šiuo metu vystomos naujos funkcijos, kad vaizdo telematika taptų dalimi automobilių parko valdymo sprendimo. Ji telks dėmesį į neatidų išsiblaškiusį vairavimą, saugos diržų būseną, kitus kontekstinius vaizdo atpažinimo elementus.

Apie Fleet Complete®

Fleet Complete® tai pirmaujanti pasaulinė IoT paslaugų kompaniją, kurios paslaugos yra efektyvaus automobilių transporto, turto bei mobilaus personalo valdymo sprendimai. Aptarnaudama virš 500 000 vartotojų ir virš 30 000 įmonių Kanadoje, JAV, Meksikoje, Australijoje, Nyderlanduose, Belgijoje, Liuksemburge, Austrijoje, Vokietijoje, Danijoje, Švedijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje bendrovė išlaiko glaudžius bendradarbiavimo ir platinimo ryšius su tokiais partneriais kaip AT&T Jungtinėse Amerikos Valstijose, TELUS Kanadoje, Telstra Australijoje ir Deutsche Telekom (T-Mobile) įvairiose Europos šalyse. Ji išlieka viena sparčiausiai augančių bendrovių Šiaurės Amerikoje, laimėjusi daugybę apdovanojimų inovacijų ir verslo augimo srityse. Daugiau informacijos rasite www.fleetcomplete.com

Related Articles