Uncategorized

6 įpročiai, padėsiantys sėkmingai valdyti automobilių parką

Ar jūs įmonėje atsakingas/-a už vairuotojų gerovę ir automobilių patikimumą? Kaip užtikrinti vairuotojų saugumą eismo metu ir užtikrinti sklandžią verslo veiklą? Girdime daugybę istorijų, kaip vairuotojai užsiima pašaliniais darbais vairuodami, pavyzdžiui, kalba mobiliuoju telefonu arba rašo SMS žinutes, sukeldami mirtinus nelaimingus atsitikimus. Nelaimingų atsitikimų skaičius kiekvienais metais tik auga, todėl turime sutellkti dėmesį į tokių situacijų prevenciją. Štai keletas patarimų, kaip sėkmingai valdyti įmonės autoparką ir ugdyti saugaus vairavimo įgūdžius tarp vairuotojų:

1. Nustatykite vairuotojams tikslus ir sukurkite motyvacinę sistemą

Atrodo, diskusijų apie žmonių sąmoningumo skatinimą bei saugų vairavimą nestinga. Tačiau vairuotojai vis dar dažnai viršija greitį ir pamiršta tą faktą, kad atlikdami pavojingus manevrus, rizikuoja savo ir savo keleivių gyvybėmis. Todėl autoparkus valdantys vadybininkai turėtų apsvarstyti visas galimybes, kaip pakeisti vairuotojų elgseną ir ugdyti saugaus vairavimo įgūdžius. Labiausiai pasiteisinęs būdas tai padaryti – motyvuoti vairuotojus ir nustatyti tikslus. GPS transporto kontrolės sprendimas leidžia jums analizuoti vairuotojų elgseną (greičio viršijimas, akseleracija, staigus stabdymas ir pan.) ir gauti ataskaitas su rezultatais, kurie panaudojami, kuriant motyvacinę sistemą. Pavyzdžiui, kiekvieno mėnesio gale jūs galite apžvelgti rezultatus ir apdovanoti vairuotoją, kurio vairavimas buvo ekonomiškiausias. Ekonomiškas vairavimas ne tik padeda padidinti saugumą kelyje, bet taip pat ir sutaupyti kuro. Kuro taupymas gali būti vienas iš tikslų, kuriuos jūs galite nustatyti vairuotojams.

2. Išvenkite pavojingų situacijų kelyje, aprūpindami vairuotojus reikalingomis priemonėmis

Dažnai paprasčiausia laisvų rankų įranga ar alkotesteris gali apsaugoti nuo nelaimingų atsitikimų. Jeigu investicijos į laisvų rankų įrangą gali padėti vairuotojams laikyti rankas tvirtai ant vairo, ši investicija gali būti daug vertingesnė, negu jūs įsivaizduojate. Kitas dalykas, kurį reikia apsvarstyti, tai alkotesteris. Nors jūs galite manyti, kad jūsų darbuotojai niekada neatsisės už vairo išgėrę, jie gali tiesiog realiai neįvertinti alkoholio kiekio kraujyje ir pažeisti įstatymą. Kaip sąmoningumą skatinantis darbdavys, jūs galite aprūpinti vairuotojus visom reikalingom priemonėm, ir tokiu būdu išvengti pažeidimų bei užtikrinti saugų vairavimą.

3.Automatizuokite autoparko valdymą

Jūs daugiau nebeturite gaudyti vairuotojo telefonu, tam kad gautumėt informaciją apie jo darbo valandas, kuro sąnaudas ir ridą. Ecofleet išmanusis sprendimas suteikia jums šią informaciją, plius informaciją apie vairuotojų lokaciją realiu laiku ir leidžia jums nusiųsti užduotį tiesiai vairuotojui į mobilų telefoną. Ir nors mūsų gyvenimas tampa vis labiau skaitmenizuotas, kartais darbuotojams reikia pateikti atspausdintus dokumentus. Skaitmenizuokite savo dokumentaciją, pavyzdžiui, naudodami debesies sprendimus, kad turėtumėte prieigą prie dokumentų bet kuriuo metu ir iš bet kokio įrenginio. Transporto valdymo sistema padeda saugoti visus reikalingus duomenis vienoje vietoje ir jūs turite prieigą prie visų reikalingų ataskaitų bet kuriuo metu, nesvarbu, ar jūs naudojate išmanųjį telefoną ar nešiojamąjį kompiuterį.

Dažnai mes pamirštame apie automobilių priežiūrą. Neprižiūrėtas automobilis sunaudoja daugiau kuro, o tai įtakoja didesnes automobilio išlaidas. Priminimai į telefoną padės laiku atlikti pariodinius automobilio aptarnavimus, automobilis visada bus tvarkingas, patikimas, o jūs išvengsite per didelių kuro sąnaudų ar gedimų.

4. Tiksliai nustatykite poreikius naujiems automobiliams įsigyti

Apskaičiuokite, kiek realiai automobilių reikia jūsų autoparkui. Nustatykite pagrindinius kriterijus, kokius automobiliai turi atitikti, ir sukurkite automobilių pirkimo sąlygas. Jeigu jūs atnaujinate savo autoparką, apsvarstykite, galbūt verta įdiegti automobilių dalinimosi sprendimą. Visus šiuos duomenis galite gauti iš panaudojimo ataskaitos. Kaip analizuoti transporto naudojimo ataskaitą skaitykite ČIA.

5. Nustatykite pagrindinius veiklos rodiklius (KPI)transporto valdymui

Pagrindiniai veiklos rodikliai (KPI) yra labai svarbus įrankis stebėti, kaip gerai ir optimaliai valdomas autoparkas. Stebėkite automobilių pravažiuotų kilometrų kainą, autoparko užimtumą, ar laiku atlikti reguliarūs aptarnavimai, taip pat autoparko operacinius kaštus.Naudojant transporto valdymo sistemą, pagrindiniai veiklos rodikliai gali būti lengvai nustatomi ir stebimi. Daugiau apie KPI skaitykite ČIA.

6.Ženkite koja kojon su inovacijomis

Inovatyvūs verslai visada žingsniu priekyje už kitus. Jis žino visas technogines naujoves ir pirmieji pradeda jas naudoti. Sekite įvairius portalus tokius kaip Europos transporto valdymo asociacija, dalyvaukite įvairiose konferencijose, pavyzdžiui,Fleet Mobility Exex,kad taptumėte savo srities ekpertu.

Related Articles