Uncategorized

Autonominių automobilių tendencijos 2019 metais

2019-ieji yra automatizavimo metai, šiame straipsnyje apžvelgsime naujausias autonominio mobilumo tendencijas bei kokį vaidmenį, pasak Fleet Europe, čia užims telematika.  

Autonominis vairavimas

Po paskutinių CES 2019 aukščiausiojo lygio susitikimų Las Vegas‘e ir Barselonoje Fleet Europe praneša, kad automobilių pramonės dėmesys ir toliau sutelktas į autonominius automobilius. Žinios apie autonominius automobilius auga, didžiausias dėmesys skiriamas saugumui, yra matomas potencialas lizingo industrijoje, nes tai būtų galimybė naudotojams išbandyti naujas technologijas – tokias kaip elektriniai automobiliai.

Pažvelkime į rinkos tendencijas ir jų reikšmę mums:

Dalijimasis autonominiais automobiliais

Augant gyventojų skaičiui miestuose, dalijimasis automobiliais yra jaunosios miestų gyventojų kartos poreikis ir būtinybė. Nauja mobilumo rūšis bus elektriniai autobusai be vairuotojų. Keleiviai už keliones mokės išmaniaisiais telefonais, o autonominės maršrutinės transporto priemonės galės komunikuoti tarpusavyje bei su miesto eismo infrastruktūra.

Dalijimasis automobiliais taip pat gali būti naudojamas rezervuojant automobilį – tuo gali naudotis ir privatūs asmenys ir įmonės. Viena iš naujienų – beraktis atrakinimas, leidžiantis vartotojams valdyti automobilių dureles skaitmeniniu būdu.   

Autonominis saugumas

Industrija tobulina autonominio važiavimo saugumą. Vystomi pažangūs matematiniai modeliai, užtikrinsiantys, kad autonominiai automobiliai priimtų saugius sprendimus, bei paruošiantys pasaulio miestus autonominiam eismui, didelis dėmesys skiriamas žemėlapių tikslumui.  

Transporto parko valdymo sprendimai padidina elektrinių transporto priemonių mobilumą, sumažina transporto kamščius, triukšmą bei aplinkos teršimą. Jie padeda transporto parkų vadovams, sumažindami rankinio darbo naštą: nebereikia perdavinėti raktų, lengvesnė tampa transporto priemonių techninė priežiūra.  

Dirbtinis intelektas ateityje padės elektriniams ir autonominiams automobiliams, numatydamas pavojingą vairavimą, įvertindamas oro sąlygas, automobilių judėjimą bei eismo modelius.

Šio verslo pagrindas yra duomenys, bet kaip užtikrinti jų saugumą? Automobiliai turi saugiai juos apdoroti bei užkirsti kelią neteisėtai prieigai prie duomenų ar valdymo sistemų. Pasak Fleet Europe, duomenys gali būti apsaugoti padalijus vartotojų vaidmenis, naudojant atviro tipo modelį, tačiau su atskirtomis privilegijomis.

OBD jungtis ir prieiga prie transporto priemonės duomenų. Ateities platformos suteiks pilną automobilių duomenų perdavimo galimybę į „debesį“ ir atgal. Platformoje galimas saugus, plataus masto ir sąveikos pažangių aplikacijų kūrimas bei leidžiama integruoti trečiųjų šalių paslaugas. Ši technologija padeda automatizuoti ir kelionių žurnalo pildymą.

Autonominiai elektriniai automobiliai

Energijos ir mobilumo ryšys ir integracija tampa svarbi industrijos dalis. Kitaip tariant, tarp elektrinių automobilių ir telematikos yra glaudus ryšys ir niekas neabejoja, kad elektrifikacija yra vienintelis kelias pirmyn. Pagal ES valdžios keliamus tikslus, iki 2030 m. 89% automobilių bus elektriniai, tačiau manoma, kad tai bus pasiekta net anksčiau.

Telematika padeda elektrinių automobilių plėtrai ir valdymui – apskaičiuoja ir parenka kelionei tinkamiausią elektrinį automobilį, valdo jų apkrovimą, užtikrina automobilių prieinamumą ir maksimalią utilizaciją. Dalijimosi automobiliais sprendimai įmonėms netgi apskaičiuoja kur labiau apsimoka važiuoti elektriniu dviračiu, o ne automobiliu.

Fleet Complete rūpi ryšys visoje ekosistemoje: nuo automobilio gamintojo iki kliento bei infrastruktūros, ir atgal. Sujungtos sistemos bei naujos inovatyvios platformos kaip CONNVEX atneš reikalingos patirties, kuri leis sujungti IoT sprendimus su transporto valdymo sistemomis.

Taigi, 2019-aisias metais bus labai įdomu sekti autonominių automobilių industrijos tendencijas.

Daugiau skaitykite :

Nuo savaeigių automobilių iki autobusų – Fleet Complete užima pirmaujančią poziciją

Transporto ateitis

Related Articles