Uncategorized

Kas yra GPS transporto kontrolė ir kodėl tai reikalinga verslui?

Nesate įsitikinę, ar jūsų verslui reikalinga GPS transporto kontrolė? Nesate 100% tikri, ką ji daro ir kaip veikia? Perskaitykite šį straipsnį!

Fotolia_53462941_L2 with FieldDesk

Transporto parko valdymas yra kasdienių sunkvežimių, autobusų ir automobilių darbų optimizavimas.

GPS transporto parko valdymo sistemoje yra keletas svarbių procesų. Pirma, yra fiksuojami svarbūs duomenys. Tai pavyzdžiui gali būti vieta, vairuotojo važiavimas ar transporto priemonės būklė. Taip pat yra duomenų analizė ir interpretavimas, leidžiantis vairuotojams ir transporto parko vadovams priimti reikšmingus sprendimus procesų pagerinimui.

Galiausiai, transporto parko valdymo sistemos suteikia vadovams įžvalgą ir įrankius, reikalingus pagerinti darbą. Taigi transporto parko programinė įranga gali padėti įgyvendinti įvairius tikslus – sumažinti išlaidas, emisiją, pagerinti saugumą ar klientų patirtį.

Yra keletas pagrindinių dalių, sudarančių transporto kontrolės sistemą.

  1. Techninė įranga: transporto priemonėje paslėpta juoda dėžė, prijungta prie variklio valdymo modulio (ECM).
  2. Transporto priemonės programinė įranga: variklio valdymo modulis surenka skirtingus duomenis apie transporto priemonės veikimą, pavyzdžiui, užvedimo laikas ir veikimas tuščiąja eiga bei apie vairuotojo elgesį kelyje, pavyzdžiui, agresyvų vairavimą.
  3. Valdymo programinė įranga: debesio platforma, interpretuojanti visus surinktus duomenis ir pateikianti prasmingas įžvalgas apie jūsų transporto parką ir vairuotojus. Galite naudoti šiuos duomenis statistika pagrįstais patobulinimams įdiegti.

Pavyzdys

Remonto ir montavimo įmonė nusprendžia savo transporto parke, kurį sudaro 400 komercinių automobilių, įdiegti transporto parko valdymo sistemą. Svarbiausias jų tikslas – padidinti atsakingumą, kad būtų saugiau vairuojama, padidinti klientų pasitenkinimą greičiau nusiunčiant techniką į darbo vietą bei sumažinti bendras išlaidas, susijusias su prastu darbo eigos valdymu.

Kiekviename automobilyje yra įdiegiamas Fleet Complete transporto kontrolės sprendimas, įskaitant transporto priemonės daviklius, kabinos techninę įrangą bei sąsają vadovams, kur jie gali matyti visus sekamus veiksmus realiu laiku.

Dabar, kai vairuotojai važiuoja, jiems yra pranešama apie prastą elgesį kelyje ir jie tuoj pat gali tai ištaisyti. 35% sumažėja greičio viršijimas, taip saugoma įmonės nuosavybė ir reputacija bei užtikrinama, kad transporto parkas yra puikiai reprezentuojamas kelyje.

Biure vienoje sąsajoje bet kuriuo metu galima stebėti, kur yra transporto priemonės, transporto parko vadovas geriau gali paskirstyti esamus resursus naujiems darbams, sumažinant važiavimo laiką bei sudėti daugiau darbų į vieną dieną. Staiga padaugėja teigiamų klientų atsiliepimų.

Taip pat sumažėja išlaidos. Pirkimų ir turto vadovas mano, kad sistema per ketverius metus sutaupė verslui daugiau nei 800 000 eurų, sumažindama tokius brangius veiksmus kaip variklio veikimas tuščiąja eiga bei nenuosekli techninė priežiūra.

Tai tik vienas pavyzdys iš daugelio dalykų, kurie yra įmanomi su GPS transporto parko programine įranga. Kiekvienas verslas yra unikalus, todėl unikalūs turi būti ir jam pritaikyti sprendimai.

Pažvelkime į pritaikytų transporto parko valdymo sistemų svarbiausius privalumus.

Device compilation - Fleet Activity 2-1

Privalumai

  1. Pagerėja matomumas

Vadovai turi prieigą prie savo paskyros bet kuriuo metu ir iš bet kurio mobiliojo prietaiso, kad galėtų realiu laiku stebėti, ką daro jų vairuotojai ir transporto priemonės. Jie gali matyti, kur yra transporto priemonės, kiek kuro jos sunaudoja, ar vairuotojas viršija greitį, ar transporto priemonei reikalinga techninė priežiūra ir daug daugiau. Taip pat paprasta gauti ataskaitų istoriją, kuri leidžia vadovams identifikuoti svarbias tendencijas ir problemas.

  1. Pagerėja klientų aptarnavimas

Kai visas transporto parkas yra prieš jūsų akis, lengva racionalizuoti sprendimus ir įtikti klientams. Taip sumažėja nesusipratimų, mažiau vėlavimų dėl pasiklydusių vairuotojų bei padidėja galimybės išlaikyti klientus.

  1. Pagerėja saugumas

Jūsų pareiga ir rūpestis yra apsaugoti vairuotojus ir kitus eismo dalyvius. Transporto parko valdymo sistema gali atlikti viską nuo įspėjimo kabinoje, jeigu jūsų vairuotojas viršija greitį iki pranešimo, kai yra laikas sustoti poilsiui. Jūs taip pat galite gauti paspėjimus, kai yra laikas techninei priežiūrai bei sumažinti elgesį, kuris pagreitina nusidėvėjimą, pavyzdžiui šiurkštus stabdymas.

  1. Sumažėja išlaidos

Yra daugelis būdų, kaip GPS transporto parko valdymo sistema sutaupo jums pinigų. Nuo kuro sunaudojimo sumažinimo iki kelio užkirtimo neleistinam naudojimui po darbo valandų bei tinkamo dydžio transporto parko pasirinkimo – dauguma įmonių, įdiegusios transporto parko valdymo sistemą, vidutiniškai sutaupo 15% nuo bendrųjų savo išlaidų.

Safety workers looking at a digital board.-1

Related Articles