Uncategorized

5 patarimai, kaip vairuoti ekologiškai ir sumažinti išlaidas

Kodėl tai turėtų rūpėti

Ar savo įmonėje naudojate komercines transporto priemones? Tuomet galbūt teko girdėti apie ekologišką vairavimą.

Pastaruosius kelerius metus pramonėje tai tapo tarsi madingu žodžiu, o dauguma pirmaujančių telematikos sprendimų teikėjų šiandien siūlo daug funkcijų bei charakteristikų, dėl kurių transporto priemonių parko veikla yra ekologiškesnė, sutaupoma priežiūros išlaidų ir sumažėja bendros transporto priemonių parko degalų sąnaudos.

Šiame tinklaraščio įraše pateiksime kelis patarimus, kaip užtikrinti jūsų transporto priemonių parko klestėjimą, padarant jį ekologiškesnį. Prieš duodami savo penkis geriausius patarimus, norime atsakyti į kelis klausimus, kurie jums tikriausiai jau kilo.

Kas yra ekologiškas vairavimas?

Ekologiškas vairavimas – tai transporto priemonės naudojimas tokiu būdu, kad kelionėms apgalvotai ir nuosekliai būtų naudojamas minimalus degalų (išteklių) kiekis. Tai sąmoningas vairavimo ir transporto priemonės priežiūros elgesys, siekiant daryti kuo mažesnį poveikį aplinkai.

Kodėl man turėtų rūpėti ekologiškas vairavimas?

Juk tai rūpinimasis aplinka! Kadangi transporto priemonės ir šiandieninė komercinio gabenimo veikla beveik išimtinai priklauso nuo iškastinių išteklių, transporto priemonės stipriai prisideda prie pasaulinio atšilimo. Sumažindami į orą išmetamą dujų ir nuodingų dalelių kiekį, mažiname planetai daromą žalą. Visgi, jei rūpinimasis aplinka jūsų neįtikina, tuomet galbūt svaresnis pasirodys pinigų taupymo argumentas? Taip, ekologiškas vairavimas leis sutaupyti ir tai turės įtakos jūsų finansiniams rezultatams.

Tvarkingiau vairuojant transporto priemones bus sunaudojama mažiau degalų ir sumažės priežiūros išlaidos. Prastai prižiūrimos transporto priemonės vidutiniškai sunaudoja daugiau degalų, o agresyvaus vairavimo įpročiai ir ilgai trunkantis darbas tuščiąja eiga – dar daugiau. Rūpestingai prižiūrimos transporto priemonės ir geras elgesys kelyje išlaidas padės sumažinti iki 15 %.

Galiausiai, mokydami savo vairuotojus, kaip planuoti keliones, saugiau ir ekologiškiau naudoti bei vairuoti transporto priemones, gerokai sumažinsite nelaimingų atsitikimų kelyje riziką ir baudų už greičio viršijimą tikimybę. Tokio tipo išlaidos gali sudaryti dešimtis tūkstančių dolerių ir padidinti jūsų transporto priemonių parko draudimo įmokas.

Štai keli patarimai, kaip pradėti rūpintis aplinka ir siekti, kad transporto priemonių parkas taptų ekologiškesnis.

5 ekologiško vairavimo patarimai

1. Investuokite į transporto priemonių parko valdymo sprendimus.

Pirmasis žingsnis – gauti prieigą prie reikiamų duomenų. Investuodami į transporto priemonių parko valdymo sprendimus, pavyzdžiui, „Fleet Complete“, žengėte pirmąjį žingsnį link ekologiško vairavimo ir užsitikrinote prieigą prie svarbių duomenų. Šių duomenų jums reikės, kad galėtumėte analizuoti savo transporto priemonių parko rezultatus.Fleet-Tracking-GIF-1

2. Atnaujinkite savo transporto priemonių parką.

Pasirūpinkite, kad jūsų transporto priemonės būtų kuo naujesnės ir tobulesnės. Naujos transporto priemonės yra ekologiškesnės nei senos. Pirkdami ar lizingu įsigydami naujus automobilius užtikrinate, kad bendras išmetamųjų teršalų kiekis bus minimalus.

3. Apdovanokite savo geriausią vairuotoją.

Motyvacija yra svarbus veiksnys, skatinantis vairuotojus ir darbuotojus vairuoti sąmoningiau ir ekologiškiau. Svarbiausi ekologiško vairavimo elementai yra saikingas greitis, stabdymas, greitėjimas ir minimalus darbas tuščiąja eiga. Turėdami prieigą prie vairuotojų duomenų, galėsite visiems bendrovės vairuotojams duoti balų pagal jų vairavimo elgesį. Taip galėsite rengti mėnesines vairuotojų varžybas ir vairuoti ekologiškai bus daug smagiau. Negana to, pastebėsite, kaip sumažės jūsų išlaidos degalams, transporto priemonės mažiau dėvėsis.

3 phones - driver behavior-png

4. Dalytis – tai rūpintis.

Investuodami į transporto priemonių parko valdymo sprendimus, galėsite nustatyti, ar jums iš tiesų reikia tiek transporto priemonių, kiek turite, ir ar jos yra reikiamo dydžio. Kai kurioms bendrovėms dalijimasis transporto priemonėmis gali būti sprendimas, kaip transporto priemonių parko veiklą padaryti ekologiškesnę ir kartu sutaupyti pinigų. Naudodami vairuotojų asmens tapatybės sprendimus, galėsite lengvai valdyti transporto priemonių parką, kuriame būtų daugiau darbuotojų nei automobilių. Taip sutaupysite pinigų degalams, lizingui ir, be abejo, prisidėsite prie aplinkos tausojimo, sumažindami perteklinių transporto priemonių išmetamų teršalų kiekį. 

AdobeStock_159639072_koreguota 

5. Reguliariai atlikite priežiūros darbus.

Naudokitės transporto priemonių parko valdymo sprendimu ir stebėkite, kada jūsų transporto priemonėms ateis laikas atlikti techninę priežiūrą. Tolygiai veikiantys varikliai į orą išmeta mažiau teršalų ir naudoja mažiau degalų. Be to, stebėkite padangų būklę – tinkamai nepripūstos padangos didina bendras degalų sąnaudas.

Mes siūlome pradėti naudoti žaliąjį vairavimą – užpildykite formą ir mes su Jumis susisieksime!



Related Articles