Uncategorized

Bendrinamų automobilių rezervacijos sistema: kai 2×2 yra gerokai daugiau nei 5

Pasinaudoję „Bendrinamų automobilių rezervacijos sistema“ įmonės ir organizacijos ne tik racionaliau naudoja turimą automobilių parką, bet ir gerokai sumažina laiko sąnaudas jam valdyti. Ši sistema taip pat padeda išsiaiškinti, kaip naudojamas kiekvienas turimas automobilis, kokie sprendimai turėtų būti priimti visam automobilių parkui optimizuoti.

Bendrinamų automobilių rezervacijos sistemą“ Lietuvos įmonėms ir organizacijoms siūlo tarptautinei kompanijai „Fleet Complete“ priklausanti UAB „Fleet Complete Lietuva“. Anot Tomo Stonio, bendrovės pardavimų projektų vadovo, šiuo sprendimu trijose Baltijos šalyse jau naudojasi šimtai įvairių smulkių, vidutinių ir didžiausių įmonių bei biudžetinių organizacijų.

AR-210209916

Paprasta naudotis, saugu darbuotojams

„Tokios sistemos poreikis kilo, kai klientai ėmė teirautis, kaip su turimais resursais – automobiliais – gali ne tik patenkinti esamus poreikius, bet ir pasiekti daugiau. Nes klientai matydavo, kad vieni jų turimi automobiliai nuvažiuoja tūkstančius, kiti – vos keliasdešimt kilometrų, „kiemas pilnas automobilių, bet jų nuolat trūksta“, – klientų patyrimais dalinasi T. Stonys. – Šia sistema siekiame ir gerokai globalesnių tikslų – racionaliau naudojant automobilius mažinti jų poveikį aplinkai. Be to, tyrimai rodo, kad jau artimiausiame dešimtmetyje 7 iš 10 automobilių įstaigose bus bendro naudojimo. Vadinasi, reikia patogios sistemos jiems dalintis. Tokią ir pasiūlėme.“

EP-210209916.jpg&maxW=750&AlignV=top&lastmodified=20210203095007&imageversion=Horizontalus

Bendrinamų automobilių rezervacijos sistema“ veikia labai paprastai. Programėlėje telefone darbuotojai gali užsisakyti jam reikalingu metu transporto priemonę, sistema pagal nustatytus kriterijus parinks tinkamiausią ir patvirtins rezervavimą. Be to, programėlė suderinama su populiariausiais kalendoriais, taip pat ir „Outlook“. Darbuotojo dienotvarkei pasikeitus yra galimybė „Outlook“ kalendoriuje atšaukti rezervaciją nesijungiant prie programėlės. O jei automobilio numatytu laiku nepasiims, sistema atšauks rezervaciją ir automobilis bus laisvas kitam, tuo metu rezervavimą atliekančiam darbuotojui.

Pandemijos akivaizdoje ne mažiau svarbu, kad sistema veikia be raktų, t. y. rezervavus automobilį jis „atrakinamas“ ne su automobilio raktu, o programėle. Taip išvengiama ne tik jį vairuojančiųjų kontaktų perduodant raktus, bet ir nereikia pasirašinėti žurnaluose apie automobilio paėmimą ir grąžinimą. Visi šie veiksmai fiksuojami programėlėje.

Joje taip pat galima pažymėti, jei automobilyje baigiasi dezinfekcinis skystis, langų plovimo priemonė ir t. t., o šios pastabos automatiškai keliauja automobilius prižiūrančiam specialistui.  

Domina “Bendrinamų automobilių rezervacijos sistema”? Kreipkitės!



Kaip „dauginami“ automobiliai

Sistema pasiteisino ir vieną, ir šimtus automobilių turinčiose įmonėse. Ją įsidiegusios įmonės ir organizacijos įsitikino, kad su tuo pačiu ar mažesniu transporto kiekiu pasiekimas tas pats ar net geresnis darbuotojų mobilumas.

Programėlė netgi padeda į komandiruotes vykstantiems darbuotojams „susitikti“: jei į tą pačią vietovę tą pačią dieną skirtingų padalinių darbuotojai ieško rezervuoti automobilį, programėlė pasiūlo kolegoms vykti vienu automobiliu. Darbuotojas gali įvesti kriterijus, koks transportas reikalingas, pvz. su automatine pavarų dėže, mikroautobusas ar elektromobilis. Be to, programėlėje visi mato išvykimo vietą ir laiką, rezervavusiojo kontaktus – išvengiama daugybės derinimų.

„Pasirodo, kad pasitelkę mūsų sistemą vienu bendrinamu automobiliu gali pasidalinti ir kelis darbuotojus turinčios įmonės, o eksploatuojančios kelias dešimtis ar šimtus automobilių akivaizdžiai pamato, kaip juos galima išnaudoti geriau: ar parką racionalu mažinti, ar didinti, ar automobilius iš vieno šalies regiono operatyviai skirti kitam“, – klientų patirtimi dalinasi „Fleet Complete Lietuva“ specialistas.

Remiantis klientų patirtimi, įsidiegus sistemą sutaupoma iki 30% – skaičiuojant išlaidas degalams, draudimui, techniniam automobilių aptarnavimui, kelių vinjetėms, sumažėjusius nuvažiuotus kilometrus ir reikalingus žmogiškuosius išteklius parkui aptarnauti. Paprastai, metus pasinaudojus programėle priimami esminiai sprendimai: mažinamas turimų automobilių kiekis, jie racionaliau paskirstomi, todėl vėliau santykinai sutaupoma mažiau, bet automobilių parkas eksploatuojamas žymiai racionaliau.

Sistema taip pat leidžia matyti, kada automobilių parko išnaudojimas pasiekė ribą ir jį reikėtų plėsti. Sistemos generuojami ir grafiškai vaizdžiai pateikiami duomenys automobilių parko savininkams padeda atsakyti į esminius klausimus: koks iš tikrųjų yra jų automobilių apkrautumas, kokio dydžio parko jiems išties reikia, koks yra automobilių faktinis poreikis ir kaip kiekvienas jų eksploatuojamas. Neretai paaiškėja, kad įsivaizduojamas poreikis automobiliams ir jų realus užimtumas gerokai prasilenkia, o tai – neišnaudoti resursai ir nereikalingos išlaidos.

Bet svarbiausia – sistema taupo darbuotojų laiką: nereikia ieškoti automobilio raktų, klaidžioti ieškant automobilio (programėlė parodo, kur jis stovi), pildyti kelionės lapo su degalų sąnaudomis bei nuvažiuotais kilometrais (programėlė jį užpildo bei parengia automatiškai) ir pan.

„2017 m. įdiegę automobilių dalinimosi sistemą iškart pastebėjome jos populiarumą – savivaldybės darbuotojai greitai pradėjo naudotis šios programos teikiamomis naudomis. Dabar galime greičiau, patogiau ir, svarbiausia, pigiau teikti paslaugas gyventojams, nuvykti į svarbiausius miesto taškus. Dar vienas didelis pliusas – išmanumas. Nebereikia užsisakyti transporto paslaugų per kitus specialistus, viską galima padaryti programėlėje, tad tauposi ir darbuotojų laikas“, – teigė Povilas Poderskis, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius.

Domina “Bendrinamų automobilių rezervacijos sistema”? Kreipkitės!



Automobilio naudojimo pjūviai

Sistema operatyviai parengia įvairias ataskaitas, kurios padeda matyti, kaip naudojamas kiekvienas automobiliais, kas, kur ir kada juo važiavo. Netgi galima palyginti atskirų automobilių degalų sąnaudas, jų naudojimą atskiruose departamentuose, padaliniuose.

Net jei automobilis įmonėje ar organizacijoje priskirtas konkrečiam darbuotojui, šis programėlėje gali nurodyti, kad tam tikru laiku automobilį gali „pasiskolinti“ kolega.

Programėlėje taip pat galima nurodyti, kad darbuotojas automobiliu važiavo asmeniniais tikslais. Tokiu atveju įstatymo numatyta tvarka darbuotojas susimokės už pasinaudojimą.

„Reikia pažymėti, kad „Bendrinamų automobilių rezervacijos sistema“ dera ir su kitais mūsų sprendimais, pavyzdžiui, automatiniais kelionės lapais, kuriuose automatiškai perkeliama informacija apie vairavusį asmenį, todėl vairavusiajam tauposi laikas ir nereikia pildyti popierinių kelionės lapų. Aiškus darbuotojo apmokestinimas už nuvažiuotus asmeninius kilometrus, jei toks susitarimas yra tarp darbuotojo ir darbdavio. Įmonės transporto parką prižiūrintis darbuotojas gali naudotis „Priminimų moduliu“ ir atėjus laikui atlikti automobilio remontą, garantinį aptarnavimą ar techninę apžiūrą“, – primena T. Stonys.

Pasaulinė patirtis – ir Baltijos šalyse

2000 m. Kanadoje įkurta tarptautinė kompanija „Fleet Complete“ nuo pat pradžių specializavosi telematikos sprendimuose logistikos bei kurjerių verslui. Šiandien tai beveik poroje dešimčių šalių paslaugas teikianti bendrovė, kuri siūlo daiktų interneto (angl. Internet of Things, IoT) paslaugas automobilių parkui, turtui bei mobiliajai darbo jėgai valdyti. Kompanija aptarnauja daugiau kaip 600.000 objektų ir 40.000 įmonių pasaulyje.

Lietuvos „Fleet Complete“ siūlo GPS pagrindu veikiančius sprendimus transportui ir mobiliesiems darbuotojams valdyti. Pagrindinį dėmesį kompanija sutelkia į automobilių parkų ir darbo jėgos optimizavimą, kuris padeda sumažinti kaštus ir padidinti pelną. Šalia standartinių sprendimų visiems automobilių parkams bendrovė siūlo sukurti ir individualius sprendimus, pritaikytus specifiniams verslo poreikiams. Tarp klientų – žemės ūkio, logistikos, transporto, energetikos, telekomunikacijų, statybos, gelbėjimo tarnybų, renginių organizavimo, finansų, biudžetinės organizacijos ir kt. Baltijos šalyse „Fleet Complete“ aptarnauja daugiau kaip 40.000 objektų ir 6.000 įmonių bei organizacijų.

Domina “Bendrinamų automobilių rezervacijos sistema”? Kreipkitės!



Publikuota vz.lt, 2021-02-02

Related Articles