Uncategorized

Kaip apsaugoti automobilio akumuliatorių nuo išsikrovimo?

Automobilio akumuliatorius gali išsikrauti, kai variklis ilgą laiką stovi nedirbdamas. Kodėl taip atsitinka? Pirmiausia, automobilyje yra sistemų (pvz. automobilio apsaugos sistema, laikrodis ir kiti elektros prietaisai), kurios dirba netgi tada, kai automobilis stovi, ir todėl jos naudoja akumuliatoriaus energiją. Antra, akumuliatorius greičiau išsikrauna, kai jis ilgesnį laiką nenaudojamas. Išsikrovimo laikas priklauso nuo daugelio aplinkybių, tokių kaip lauko temperatūra, akumuliatoriaus įkrova ir stovis. Be to, kai kurios mašinos turi dar daugiau elektros prietaisų, kurie naudoja elektros energiją. Todėl neįmanoma vienareikšmiškai pasakyti, kiek ilgai akumuliatorius tarnaus, bet praktika rodo, kad nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių. Jei akumuliatorius nenaujas, tarnavimo trukmė trumpėja.

Akumuliatoriaus išsikrovimo galima išvengti

Grįžtate iš nuostabių atostogų ir susiduriate su problema, kad mašina neužsiveda? Toks scenarijus gali ir nesikartoti, jei naudosite Ecofleet sprendimus. Ecofleet transporto kontrolės sprendimas matuoja akumuliatoriaus įtampą ir tokiu būdu padeda išvengti problemos. Net jeigu mašina yra priparkuota, sekimo sistema kas valandą siųs duomenis apie transporto priemonės lokaciją ir akumuliatoriaus įkrovą. Tokiu būdu, jūs galite sistemoje tiesiog susikurti akumuliatoriaus išsikrovimo įvykį, ir kai akumuliatoriaus įtampa kris, jūs gausite įspėjamąjį elektroninį laišką arba trumpąją SMS žinutę.

Kaip sukonfigūruoti akumuliatoriaus įkrovos kritimo įvykį Ecofleet sistemoje?

Normali akumuliatoriaus įtampa yra 12 voltų. Įtampa niekada nebūna visiškai stabili,  kažkuriame taške ji pradeda staigiai kristi. Todėl, po žinutės apie įtampos kritimą, jūs turėtumėte reaguoti greitai – pradėti važiuoti su automobiliu arba pakrauti akumuliatorių.

Jeigu norite gauti įspėjamuosius pranešimus, eikite į „Nustatymai“, pasirinkite „Įvykiai“ ir ten sukurkite naują taisyklę. Pasirinkite naują taisyklę ir suteikite jai pavadinimą. „Sąlygų“ laukelyje pasirinkite „Įtampa“ ir nustatykite įtampos lygį. Kai įtampos lygis sumažės iki jūsų nustatyto, sistema jus informuos. Kaip pavyzdį pasirenkame 11 voltų įtampą, bet kad gautumėte įspėjamąjį pranešimą, jūs galite nustatyti tokį įtampos lygį, kokį pageidaujate. Jeigu remtis mūsų patirtimi, kai kurios įmonės nustato 9 voltų įtampą, o kai kurios daugiau nei 11. Jei iki akumuliatoriaus nustatytos įtampos liko mažiau nei 60 minučių, sistema atsiųs jums įspėjamąją žinutę jūsų pasirinktu būdu. Jei jūs nenorite tikrinti elektroninio pašto atostogų metu, galite pasirinkti įspėjimus gauti trumposiomis SMS žinutėmis.

Įspėjamosios žinutės dėl akumuliatoriaus įtampos kritimo padeda išvengti nenumatytų situacijų – daugiau jokių netikėtumų dėl akumuliatoriaus iškrovų.

Related Articles