Uncategorized

Kaip geriau valdyti transporto parką ir priimti duomenimis pagrįstus sprendimus?

Transporto parko valdymas pateikia jums daugybę duomenų, kuriuos galite analizuoti. Jūsų transporto parko duomenų statistika padeda geriau suprasti naudojimo modelius ir padeda suprasti kaip yra naudojami resursai. Pavyzdžiui, ar jums reikia daugiau transporto priemonių, kad suteiktumėte greitesnę ir geresnę paslaugą ar galėtumėte optimizuoti turimų transporto priemonių naudojimą? Ar jums tikrai reikia 50 automobilių ar galite atlikti visą darbą su mažesniu jų kiekiu ir taip sutaupyti? Jūsų transporto parko duomenų statistika suteikia geresnį supratimą kaip yra naudojami automobiliai bei unikalią galimybę patobulinti resursų naudojimą. Gali būti sunku efektyviai valdyti transporto parką be informacijos, kuria galite pagrįsti savo sprendimus. Rezervacijų modulyje Ecofleet turi keletą ataskaitų būtent šiam tikslui. Toliau apžvelgsime tris ataskaitas:

  1. Rezervacijų modulio pagrindiniai rodikliai
  2. Rezervacijų modelių statistika
  3. Naudojimo ataskaita

Rezervacijų modulio pagrindiniai rodikliai

Ecofleet rezervacijų modulyje yra daug ataskaitų, pavyzdžiui, kaip dažnai rezervuojami automobiliai, kaip dažnai jie naudojami, kaip toli važiuojama ir daug kitų duomenų. Žemiau yra pateikta vienos iš ataskaitų, naudojamų mūsų rezervacijų sistemos administratorių, iliustracija.

Kairiajame stulpelyje pateikiami visi ataskaitos rodikliai. Patamsintos stulpelių antraštės nurodo skirtingas vietas, kur dažniausiai stovi transporto priemonės. Pavyzdžiui, ši įmonė turi 75 automobilius aštuoniose stovėjimo vietose. Toliau apžvelgsime penkių dienų duomenis iš anksto nustatytomis darbo valandomis.

Panaudotų valandų/Rezervuotų valandų %. Jeigu lyginsime laiką, kurį automobiliai praleidžia ne savo stovėjimo vietose su laiku, kai jie yra rezervuoti, kartais gausime labai mažą skaičių, kuris rodo rezervuotų automobilių perviršį. Gali būti kelios perviršio priežastys. Pavyzdžiui, jeigu darbuotojas, kuris užsisakė automobilį grįžo anksčiau nei tikėjosi, jis gali baigti rezervaciją internetu ar telefonu. Tai sumažina rezervuotas valandas, kad automobilį galėtų rezervuoti kiti darbuotojai.

Km per kelionę ir Km per rezervaciją. Lentelės apačioje yra dvi eilutės, rodančios per kelionę ir per rezervaciją nuvažiuotų kilometrų skaičių. Šie skaičiai leidžia suprasti kaip toli vidutiniškai nuvažiuoja transporto priemonė ir priimti įvairius sprendimus. Jeigu kilometrų skaičius yra nedidelis, gali būti įmanoma pakeisti dalį transporto priemonių.

Rezervacijų modelio statistika

Naudojimo grafikas leidžia analizuoti laiko modelius ir padeda suprasti kokiomis dienomis ir konkrečiai kokiu dienos metu transporto priemonės yra rezervuotos ir kada ne. Aukščiau pateiktame pavyzdyje, nagrinėjame savaitės duomenis iš vienos automobilių stovėjimo vietos. Dienų skaičius yra nustatomas viršuje esančiu filtru, stovėjimo vieta yra paryškinta. Grafike matome raudoną liniją, rodančią visų automobilių skaičių.

Ką galima sužinoti iš šių duomenų?
Galima matyti kaip dažnai ir kada yra rezervuoti visi automobiliai. Aukščiau esančiame pavyzdyje matome:

  • Visi devyni automobiliai yra rezervuoti tik pirmadienį
  • Didelę savaitės dalį yra daugiau nei vienas neužsakytas automobilis.
  • Du automobiliai naktį iš ketvirtadienio į penktadienį buvo ne stovėjimo vietoje.
  • Automobiliai nebuvo rezervuoti savaitgalį.

Naudojimo grafikai taip pat suteikia galimybę matyti konkrečių dienų naudojimo modelius. Žemiau pateiktuose pavyzdžiuose matome kiek vidutiniškai automobiliai buvo rezervuoti pirmadieniais ir penktadieniais per 1½ mėnesio.

Ką galima sužinoti iš duomenų?

Duomenys parodys ar kai kuriomis dienomis ar kažkuriuo dienos metu yra labiau naudojami automobiliai. Galbūt pakeitimas darbo modeliuose, pavyzdžiui savaitinio susirinkimo laiko pakeitimas gali sumažinti transporto priemonių naudojimo piką. Aukščiau pateiktame pavyzdyje taip pat matome kaip dažnai visi automobiliai yra rezervuoti tuo pačiu metu, o tai gali padėti suprasti optimizacijos potencialą.

Naudojimo ataskaita

Naudojimo ataskaita padeda gauti aiškią informaciją kada ir kiek naudojami skirtingi automobiliai. Spalvoti laukeliai rodo kiek kiekvienas automobilis buvo išvažiavęs iš savo stovėjimo vietos (paprastai automobilio stovėjimo aikštelė).

Labai mažas 0-2 valandų naudojimas yra paryškintas raudonai, mažas/vidutinis 2-4 valandų per dieną naudojimas yra paryškintas geltonai, o daugiau nei 4 valandų naudojimas paryškintas žaliai. Spalvos iš karto leidžia matyti, kurie automobiliai nėra naudojami. Kitas žingsnis yra suprasti ar yra bendra tendencija šiems automobiliams ar naudojimo modelis yra susijęs su konkrečia savaitės diena ar tam tikru dienos laiku.

Ką galima sužinoti iš duomenų?

Dažniausios automobilių nenaudojimo priežastys yra, kad naudotojai teikia pirmenybę tam tikriems automobiliams arba, kad kai kurie automobiliai nėra tinkami darbui, kurį turi atlikti naudotojas. Jeigu ataskaita parodo automobilių su žemu naudojimo rodikliu, būtų verta apsvarstyti kitų transporto būdų, tokių kaip taksi ar dalijimąsi automobiliais, pristatymą piko valandų metu. Svarbu yra suteikti kitus transporto būdus didelio naudojimo laikotarpiais. Rezervacijų modulis kartu su naudojimo ataskaita suteiks jums šią informaciją.

Vieningos rezervacijų sistemos naudojimas jūsų transporto parke yra geras būdas optimizuoti resursus.Sistema padaro bendrovės automobilių naudojimą skaidrų ir sumažina transporto parko išlaidas, sumažinant ridą ir automobilių skaičių O koks yra efektyviausias būdas tai padaryti? Ecofleet Rezervacijų modulis leidžia naudoti bendrovės automobilius kaip įmanoma racionaliau, sumažinant jų kiekį ir maksimaliai naudojant likusius. Daugiau apie Ecofleet Rezervacijų modulį skaitykitečia.

Related Articles