Uncategorized

Kokių sprendimų reikės autonominiams automobiliams?

Autonominiai automobiliai ieško sprendimų tiekėjų

Autonominio transporto verslas auga, į automobilių rinką pritraukdamas naujus žaidėjus, kurie siūlo sprendimus.  

Berg Insight neseniai išleido naują pranešimą apie automatiką ir bevielį daiktų internetą, kuriame jie tiria pramonės automatizavimo pasaulinę bevielio daiktų interneto programų rinką. Jie numato, kad rinka per metus augs 18.8% – nuo 21.3 mln. vienetų 2018 m. pabaigoje iki 50.3  mln. vienetų 2023 m. 

Pasaulio ekonomikos forumas numato tris pagrindines autonominių automobilių tendencijas 2019 m.:

  1. Faktoriai, keičiantys transporto priemonių formą
  2. Reglamentų pakeitimo metai
  3. Bendradarbiavimas ir partnerystė 

Jie numato lengvųjų automobilių naudingumo pasikeitimą nuo dabartinio 5% iki 70% (automatinių automobilių, kuriais dalijamasi). Išvada yra tokia, kad automobilių gamintojams 2019 m. reikia prisitaikyti prie plėtros bendradarbiaujant ir konsoliduojantis. 

Freight Waves teigia, kad autonominių automobilių, kaip savarankiško sprendimo turėjimas, neveikia, bet koks yra sprendimų tiekėjų vaidmuo?  Vis dar lieka daug neatsakytų klausimų kaip rinka bendradarbiaus ir konsoliduosis.  

Ypač svarbus yra bendravimas su visu tinklu, nuo automobilių gamintojo, kliento iki infrastruktūros ir aplinkos ir atvirkščiai, o ryšių ekosistemos bei naujos inovatyvios platformos kaip CONNVEX atneš reikalingos patirties ryšių srityje ir daiktų interneto sprendimuose, o tai padės mobilumo valdymui.  

Pasaulinis komercinių automobilių industrijos lyderis ir Fleet Complete strategijos direktorius Sandeep Kar teigia:

“Sujungtos transporto priemonės suteiks unikalių galimybių transporto parkams, tai ne tik saugumas bei efektyvus kuro naudojimas bet ir pajamų generavimo galimybės. Informacija laisvai judės iš šių transporto priemonių į išorinį pasaulį bei atvirkščiai. Ši informacija galės būti naudojama rasti papildomus krovinius, kuriuos gali vežti transporto priemonė, taip maksimaliai išnaudojant automobilio generuojamų pajamų potencialą bei transporto parko naudojimo rodiklius.“

Jis sako, kad ateityje autonominiai automobiliai įtakos naujų krovinių ir žmonių mobilumo verslo modelių atsiradimą, kurie užtikrins geresnį mobilių resursų panaudojimą, sumažindami tokių automobilių bendrą nuosavybės kainą.  

“Mes dirbame su originalios įrangos gamintojais ir transporto parkais, kurdami sprendimus, kurie pavers autonominių automobilių keliamus iššūkius į galimybes transporto parkams ir vairuotojams,” teigia Kar.

Fleet Complete yra įsitikinę, kad telematika vaidina pagrindinį vaidmenį mobilumo revoliucijoje. Telematika sudarys sąlygas paslaugas pritaikyti prie kliento poreikių. Įmonės dėmesį sutelkia vietos sprendimams, leidžiantiems teikti paslaugas. Telematika padeda tai užtikrinti, ji padeda pritaikyti sprendimus prie sujungtų sistemų. Skaitmenizuotame ir sujungtame pasaulyje autonominiams automobiliams reikalinga telematika ir atvirkščiai.

Daugiau skaitykite:

Nuo savaeigių automobilių iki autobusų – Fleet Complete užima pirmaujančią poziciją

Transporto ateitis

 

Related Articles