Uncategorized

„Google“ žemėlapio funkcijos „Fleet Complete“ programoje

Tenka pripažint,, kad „Google Maps“ („Google“ žemėlapiai) yra detaliausias žemėlapių sluoksnis, kuriame galite gauti informaciją apie transporto eismo intensyvumą ir artimiausias degalines. Apie 95% mūsų sistemos naudotojų pageidauja turėti sistemoje „Google“ žemėlapius. Be to, „Google“ padeda jums optimizuoti kelionės maršrutą bei matyti įmones žemėlapyje.  

Pagal numatytuosius nustatymus visi naudotojai mato pagrindinį „Google“ žemėlapį. Šis puslapis yra panašus į „Google Maps“ puslapį internete, jį galite nusistatyti arba šviesų žemėlapio sluoksnį arba pilką. Šie žemėlapių sluoksniai yra naudingi, kai reikia pridėti didelius duomenų kiekius, pvz., pažymėti tam tikras teritorijas ar pridėti transporto priemones. Šviesus žemėlapis yra neutralaus fono, todėl jame gerai matomi įvairūs informacijos sluoksniai.

 

„Google“ pagrindinis žemėlapio vaizdas:

google basic-2

Pasirinkę palydovinę kortelę matote „Google“ palydovinių vaizdų žemėlapį, o hibridinis žemėlapis sujungia pagrindinį žemėlapio ir palydovinio žemėlapio vaizdą. Jei norite pamatyti gatvės nuotrauką, vilkite „Google“ žmogeliuką į norimą vietą ir turėsite gatvės vaizdą. Šis vaizdas yra naudingas, kai einate į nežinomą sritį ir nesate tikri, kokio pastato ar gatvės kampo ieškoti nurodytu adresu.

 

Hibridinis žemėlapio vaizdas:

HYBRID 2-2

Eismo informacija realiu laiku

„Google“ žemėlapiuose galite pridėti įvairių tipų informacijos. Populiariausia yra informacija apie eismą. Iš to paties išskleidžiamojo meniu, kuriame galite matyti skirtingus žemėlapius, galite pasirinkti ir atitinkamus kortelės sluoksnius. Pažymėję langelį „Eismas“, žemėlapyje bus rodoma informacija apie eismo intensyvumą ir spūstis. Jei keliai yra žali, tai reiškia, kad eismas pasirinktoje srityje yra normalus. Jei kai kurie kelio ruožai yra raudoni, tai reikėtų vengti šio kelio, nes yra eismo spūstis. Oranžinė žemėlapio dalis reiškia, kad šiuo keliu eismas yra intensyvesnis nei įprasta.

TRAFFIC 2-2

Optimizuokite maršrutą, naudodami „Google“ žemėlapį

Žemėlapio viršuje esančioje paieškos juostoje galite ieškoti skirtingų objektų, ne tik adreso, bet ir įmonės pavadinimo. Pavyzdyje įvedus „Vilnius Airport“, paieškos sistema suranda visus adresus, susijusius su ieškomu objektu, iš kurios galite pasirinkti jums tinkamiausią.

OPTIMIZE 2-2

Jei norite aplankyti kelias skirtingas vietas, naudinga funkcija yra maršruto optimizavimas. Paspaudus ant vėliavėlės piktogramos kairėje, atsidarys langas, kuris padės geriau planuoti kelionę. Pažymėdami skirtingus kelio taškus žemėlapyje ir spustelėję mygtuką „Optimizuoti“, esantį apatiniame dešiniajame lango kampe, galite apskaičiuoti optimalų maršrutą.

OPTIMIZE 3-2

Įvairios kortelės, kurias galite naudoti mūsų sistemoje

Be „Google“ žemėlapių, galite naudoti žemėlapio vaizdus „OpenStreetMap“, „Regio“ ir kitus. Išplečiamajame meniu galite pasirinkti tinkamą kortelę. Meniu vaizdas gali skirtis priklausomai nuo vartotojo. Jei trūksta kortelės, susisiekite su mūsų techninio aptarnavimo skyriumi, kuris gali suaktyvinti kortelę.

DETAIL 2-2

Related Articles