Uncategorized

4 autoparko GPS sekimo privalumai pirmosios pagalbos darbuotojams

Laikas, per kurį pirmąją pagalbą teikiantys darbuotojai atvyksta į įvykio vietą, gali reikšti skirtumą tarp gyvybės ir mirties. Todėl paramedikams, policijos pareigūnams, ugniagesiams gelbėtojams, medicinos technikams ir kitiems apmokytiems pirmosios pagalbos darbuotojams naujosios GPS sekimo technologijos, užtikrinančios, kad kelionės tikslas būtų pasiektas saugiai ir greitai, gali teikti didžiulę naudą. Toliau apžvelgsime keturis pagrindinius autoparko GPS sekimo įrankio, skirto pirmosios pagalbos darbuotojams, pranašumus, ir parodysime, kaip sekimo technologijos gali sumažinti sąnaudas ir net išgelbėti gyvybes.

1. Naudokitės lokacijos ir eismo duomenimis realiuoju laiku

GPS autoparko sekimo platforma suteikia prieigą prie Jūsų transporto priemonių informacijos internetu ir leidžia Jums valdyti visą autoparką viename ekrane. Be to, kad galite visapusiškai matyti visų transporto priemonių pozicijas, platformoje taip pat yra papildomų galimybių, funkcijų ir analitikos priemonių, kurias galite taikyti realiuoju laiku, ypač, kai laikas yra itin svarbus.

Naudodami GPS sekimo įrankį, pirmosios pagalbos darbuotojai gali lengvai pasirinkti greičiausią maršrutą į įvykio vietą, pasitelkdami informaciją apie lokaciją bei eismą realiuoju laiku. Jei eismas lėtas, GPS sekimo įrankiai vairuotojams gali pasiūlyti ir alternatyvių maršrutų. Be kritinės reagavimo laiko sutrumpinimo funkcijos, tokie efektyvesni maršrutai taip pat sumažina degalų ir laiko sąnaudas.

Be to, GPS sekimo įrankiai suteikia galimybę komandų vadovams ir prižiūrėtojams bet kuriuo metu stebėti transporto priemonių buvimo vietą ir naudojimo charakteristikas. Nutikus didelio masto įvykiui, komandos vadovai gali įvertinti situaciją ir nuspręsti išsiųsti papildomų pirmosios pagalbos automobilių, siekdami padėti įvykio vietoje jau esantiems darbuotojams.

2. Gaukite skubias naujienas

Kritinėse situacijose gaukite visas reikiamas skubias naujienas. Kadangi daug aplinkybių gali pasikeisti akimirksniu, pirmosios pagalbos darbuotojai privalo turėti prieigą prie informacijos realiuoju laiku, kad galėtų priimti apdairius sprendimus.

Pavyzdžiui, jei policijos pareigūnai persekioja įtariamąjį, GPS sekimo įrankis gali padėti komandų vadovams ir dispečeriams stebėti operacijoje dalyvaujančius automobilius, kad būtų galima priimti skubius strateginius sprendimus dėl transporto priemonių išsidėstymo ar kelio užkirtimo vietų. Jei persekiojimo operacijoje dalyvauja keli automobiliai, kiekvienas komandos narys gali pamatyti, kur yra kiti ekipažai ir įsitikinti, kad aprėpiamos visos reikiamos pozicijos.

Įsiplieskus dideliam miško gaisrui, GPS sekimo įrankis suteikia galimybę ugniagesių vadovams peržiūrėti komandų buvimo vietą ir prireikus išsiųsti papildomos pagalbos į konkrečius taškus. Vadovai gali stebėti savo darbuotojus ir su jais bendrauti, padidindami sėkmingos operacijos baigties tikimybę, jei, pavyzdžiui, ugniagesys pasiklysta tirštuose dūmuose skendinčiame miške.

3. Palaikykite saugią darbo aplinką

Duomenų istorija gali ne tik padėti sutrumpinti reagavimo laiką, bet ir suteikti galimybę vadovams bei darbuotojams aptarti saugaus vairavimo įpročius. Pirmąją pagalbą teikiantiems darbuotojams taip pat kelia pavojų neatidus kitų vairuotojų elgesys, todėl budrumas kelyje yra dar svarbesnis, atsižvelgiant į šios profesijos pobūdį.

Remiantis „ResponderSafety.com“ duomenimis, 2017 m. JAV dėl eismo įvykių žuvo 38 teisėsaugos pareigūnai, o 9 ugniagesiai ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojai buvo partrenkti ir žuvo darbo metu. Per pirmuosius keturis 2019 m. mėnesius buvo partrenkta ir žuvo 16 pirmosios pagalbos darbuotojų.

Įdiegus GPS sekimo programinę įrangą, komandos vadovai gali stebėti pirmosios pagalbos automobilių greitį, staigų stabdymą ir greitėjimą. Tai sudaro sąlygas atviriems ir skaidriems pokalbiams su pirmosios pagalbos darbuotojais ir plačiąja visuomene apie saugų elgesį vairuojant.

4. Padidinkite efektyvumą

Apskritai kalbant, GPS sekimo įrenginiai modernizuoja esamus darbo srautus, optimizuodami pirmosios pagalbos darbuotojų maršrutus, mažindami degalų sąnaudas ir padėdami komandų nariams priimti pagrįstesnius sprendimus, tuo pačiu metu suteikdami galimybę vadovams nuotoliniu būdu valdyti savo komandą. Tinkamas įrenginys gali atlikti net variklio diagnostiką ir tikrinti jutiklių parodymus, taip stebėdamas transporto priemonės techninės priežiūros poreikius.

Pasak Chriso Penrose, „Internet of Things Solutions“ prezidento „AT&T“, pastaruoju metu „AT&T“, „Fleet Complete“ ir „Cradlepoint“ bendradarbiauja kurdamos „FirstNet“ visuomenės saugumo institucijoms skirtą visiškai integruotą, nuo pradžios iki pabaigos išpildytą autoparko valdymo sprendimą, kuris pagerins reagavimo laiką ir bendrąjį pirmosios pagalbos komandų efektyvumą.

„Pagalvokite apie galimybę nedelsiant išsiųsti policijos ir greitosios pagalbos automobilius į įvykio vietą arba praktiškai akimirksniu gauti informaciją apie tai, kad sugedo mokyklinis autobusas. Mūsų įmonių bendradarbiavimo rezultatas – visa apimantis sprendimas pirmosios pagalbos institucijoms, padėsiantis joms palaikyti geresnį ryšį su savo darbuotojais ir transporto priemonėmis, o tai užtikrins ir mūsų visų saugumą.“

Kai laikas yra pats svarbiausias, būtina pirmosios pagalbos darbuotojus aprūpinti reikalingais įrankiais ir priemonėmis, padėsiančiomis greitai atvykti į įvykio vietą. Sekimo technologijos, pavyzdžiui, autoparko GPS sekimo sistemos, gali pateikti buvimo vietos ir eismo duomenis realiuoju laiku. Tokios sistemos gali komandoms suteikti naujausią informaciją apie įvykį, be to, kaupti duomenų istoriją, kad vadovai galėtų instruktuoti pirmosios pagalbos darbuotojus apie saugios darbo aplinkos palaikymo svarbą. Apskritai kalbant, autoparko GPS sekimas prisidės ir prie Jūsų įmonės organizacinių pasiekimų, nes padidins darbo efektyvumą, sumažins degalų sąnaudas ir sutrumpins reagavimo laiką.

Jei Jums patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo savo socialiniame tinkle.

Related Articles