Uncategorized

Kaip efektyviausiai naudoti tachografo duomenis

Reikalavimas naudoti tachografus sunkvežimiuose ir autobusuose gali atrodyti kaip prievolė, kurios laikomasi, tik tam, kad išvengtume baudos. Tačiau tachografo suteikiama informacija gali būti labai naudinga, jeigu duomenys būtų gaunami tinkamu metu ir tinkamu formatu. Šiame bloge galite rasti būdus, kurie padės tachografo duomenų valdymo procesus padaryti kaip įmanoma efektyvesnius ir suteiks papildomos naudos. 

Tachografo tikslas yra labai paprastas: sunkvežimių vairuotojams nurodoma kada laikas sustoti poilsiui, kad būtų išvengta pavojingų situacijų, kylančių dėl nuovargio. Kas nesilaiko taisyklių, kelia pavojų savo gyvybei, sunkvežimio bei vežamų prekių būklei. Žinoma yra rizika ir gauti baudą už važiuoto laiko limitų viršijimą. 

Mes dirbame su daug transporto įmonių ir žinome kokius rūpesčius ir vargą gali sukelti tachografo valdymas. Jeigu tachografo duomenys yra prieinami tik sunkvežimio kabinoje, logistikos vadybininkas ir kiti biuro darbuotojai niekada negauna aiškios ir savalaikės apžvalgos apie tai ar darbuotojai ir kiek darbuotojų pažeidžia darbo ir poilsio taisykles. Dienos likęs važiavimo laikas gali būti tik nuspėjamas arba apskaičiuojamas paskambinant kiekvienam vairuotojui. Nusirašyti tachografo duomenis iš sunkvežimio kabinos ir net rasti laiko tai atlikti yra didelis vargas. Ir tai nėra protingas sprendimas. Fleet Complete dirbo keletą metų, kad pagerintų šią situaciją ir padėtų transporto įmonėms patogiai naudoti tachografo duomenis.

Mūsų tikslas yra padaryti tachografo duomenų valdymą ir naudojimą paprastą ir patogų mūsų klientams. Su Fleet Complete naująja technologija tachografo duomenys gali būti naudojami aktyviai.

Pristatome tris pagrindinius būdus, kurie padės krovinių ir keleivių vežimo įmonėms tachografo duomenų valdymo procesus padaryti kuo efektyvesnius. 

  1. Matykite kaip dirba jūsų vairuotojai

Jeigu naudojate Fleet Complete tachografo sprendimą savo sunkvežimiuose ar autobusuose, transporto priemonės ir jų tachografai važiuojant yra nuolat prijungti prie mobiliojo ryšio sistemos. Fleet Complete analizuoja informaciją ir pateikia vaizdinę apžvalgą apie vairuotojo darbo laiką. 

Spalvų schema yra paprasta:

  • violetinė – važiavimo laikas
  • žalia – darbo laikas (laikas, kai vairuotojas dirba, bet nevairuoja, pavyzdžiui, krauna prekes)
  • mėlyna – pasiruošęs dirbti
  • pilka – poilsio laikas 

image_2019_02_14T11_27_15_866Z

Diagramos apačioje galite matyti darbo ir poilsio laiko reikalavimų pažeidimus – pavyzdžiui, kai jie važiavo nesustodami per ilgai arba, kai poilsio laikas buvo trumpesnis negu reikalaujama. 

Be to, rodoma paprasta lentelė, kuri aiškiai parodo kiek vairavimo laiko liko kiekvienam darbuotojui šiandien ir šią savaitę ir kada turi prasidėti kita ilgesnė pertrauka. 

Turėdami šią informaciją galite planuoti sustojimus ir nuspėti prekių pristatymo laiką. Jeigu vairuotojas yra linkęs viršyti darbo ir poilsio reikalavimus, jūs galite greitai gauti informaciją apie tai, paskambinti ir perspėti vairuotoją. Tai padidins saugumą ir sumažins baudos gavimo riziką. 

Domina sprendimas? Palikite mums savo telefono numerį ir mes su jumis susisieksime!



  1. Parsisiųskite tachografo dokumentą mobiliuoju tinklu

Būtina ne tik laikytis darbo ir poilsio taisyklių, bet ir tachografo duomenis laikyti biure ir reguliariai juos atnaujinti – duomenys turi būti kopijuojami iš vairuotojo kortelės mažiausiai kas 28 dienas, o iš tachografo atminties –  mažiausiai kas 90 dienų. Kadangi sunkvežimiai dažnai yra ilgose kelionėse, laikytis šių taisyklių daugeliui transporto įmonių yra nemenkas iššūkis. 

Išmanioji technologija gali pagelbėti! Su Fleet Complete galite parsisiųsti tachografo duomenis mobiliuoju tinklu sunkvežimiui esant net ir už tūkstančių kilometrų nuo biuro. Viskas ko jums reikia yra tachografo kortelė, kurią prijungiate prie kompiuterio kortelių skaitytuvu, tuo metu, kai dirba sunkvežimio variklis (kad sistema veiktų ir siųstų duomenis). 

Domina sprendimas? Palikite mums savo telefono numerį ir mes su jumis susisieksime!



  1. Naudokite automatinį atsiuntimą

Jeigu turite daugiau nei 1-2 sunkvežimius, duomenų atsiuntimas gali būti daug laiko užimanti užduotis. Didesniems transporto parkams siūlome automatinio atsiuntimo galimybę – Fleet Complete sistema pati kopijuoja tachografo duomenis po tam tikro laiko. Naudotojai gali rasti ir parsisiųsti šiuos dokumentus prisijungę prie Fleet Complete. 

KaardihotellKad veiktų automatinis atsiuntimas, įmonės tachografo kortelė turi būti „card hotel“, esančiame Fleet Complete biure, taip sistema galės autentifikuoti ir atsiųsti duomenis kaip autorizuotas naudotojas. Nors duomenys turi būti kopijuojami iš vairuotojo kortelės  mažiausiai kas 28 dienas, o iš tachografo atminties mažiausiai kas 90 dienų, automatinis atsiuntimas, kad būtų saugu, vyksta anksčiau nei reikalaujama. Sistema kopijuoja duomenis iš vairuotojo kortelės kas 20 dienų, o iš tachografo atminties kas 60 dienų. Taip duomenys kopijuojami anksčiau reikalaujamo laiko, net jeigu sunkvežimis yra nepasiekiamas ar nevažiuoja porą dienų. 

Kai įjungtas automatinis tachografo dokumentų atsiuntimas, jeigu turite interneto ryšį biure, turite priėjimą ir prie tachografo dokumentų. 

Taigi reikalavimas naudoti tachografą neturi būti tik prievolė. Yra spendimų, kurie gali padėti vizualizuoti ir naudoti informaciją realiu laiku ir net išvengti tachografo duomenų kopijavimo rankiniu būdu. 

Jeigu jūs taip pat norite padaryti tachografo valdymą efektyvesnį, palikite mums savo telefono numerį ir mes su jumis susisieksime!



Related Articles