Uncategorized

Kompanija ABB Lietuvoje

Daugeliui dirbančių kompanijoje, kur automobiliu tenka dalytis su kolegomis, pažįstama situacija – reikia važiuoti pas klientą, o nėra nei vieno laisvo automobilio. Kas bando klausinėti kolegų, kas skuba pas viską žinančią administratorę – tolimesni veiksmai priklauso nuo įmonės tradicijų. Tačiau bet kuriuo atveju tokios paieškos užima daug laiko, sutrukdo viso skyriaus ir administratorės darbą, po koridorius besiblaškantis kolega supykęs, ir, deja, ne visada šio chaoso rezultatas – surastas reikalingas automobilis.

Dalytis automobiliais padeda „Fleet Complete“ sprendimas

Aprašyta situacija tikrai nežinoma bendrovės ABB darbuotojams. Skaitmeninės pramonės lyderė, vystanti keturias į klientus orientuotas, pasaulyje pirmaujančias verslo šakas: elektrifikacija, automatizavimas, pavaros ir robotika – ir pati tokioms, kaip aprašytoji, situacijoms spręsti ieško efektyvių technologinių sprendimų. 1992 metais veiklą Lietuvoje pradėjusioje ABB šiuo metu dirba apie 80 specialistų. Savo užsakovams bendrovė tiekia visą asortimentą produktų, diegia elektrifikacijos ir automatizavimo sprendimus bei atlieka servisą. Tad nemažai daliai jos darbuotojų tenka daug važinėti po Lietuvą. Važinėti bendrovės automobiliais.

Dalijimosi jais klausimas tapo opiu, kai prieš kelerius metus automatizavimo ir robotikos verslo srityse pradėjo sparčiai daugėti darbuotojų – nuo dviejų iki penkiolikos. Tada ir iškilo problema – kaip tvarkingai pasidalyti bendro naudojimo automobiliais? Būdama technologijų lydere bendrovė šioje situacijoje nusprendė ieškoti inovatyvaus sprendimo.

A. Volynkin_ABB-1„Peržiūrėjome tuo metu rinkoje esančias galimybes ir pamatėme, kad vienintelis patogus ir mums tinkantis – „Fleet Complete“ sprendimas“, – komentavo pasirinkimą Andrej Volynkin, bendrovės ABB tiekimo vadovas Lietuvai ir Latvijai.

Pasak pašnekovo, iš pradžių 2016 metais šis sprendimas buvo įdiegtas tik dviejuose, dabar – visuose septyniolikoje bendro naudojimo automobilių.

Fleet Complete“ pasiūlyta automobilių dalijimosi sistema užtikrina, kad bet kuris darbuotojas, norintis pasinaudoti bendrovės automobiliu, savo išmaniajame telefone ar kompiuteryje gali rezervuoti bet kurį tuo metu sistemoje laisvą automobilį, nuvažiuoti pas klientą, o grįžęs – analogišku principu perduoti automobilį kitam kolegai“, – trumpai supažindino su bendrovei ABB pasiūlytu sprendimu „Fleet Complete“ pardavimų vadovas Raimondas Laurelis.

Palengvėjo automobilių parko valdymas

„Sistema labai patogi naudoti: ir darbuotojams paprasta dalytis automobiliais, ir labai palengvėjo automobilių ūkio valdymas. Anksčiau rida buvo fiksuojama tik per GPS, ir ne visada buvo gaunami tikslūs duomenys, dabar turime labai tikslią informaciją ir apie automobilių ridą, ir apie kuro sąnaudas iš paties automobilio, tad galime iškart parengti ataskaitas, nereikia kažkam sėdėti ir skaičiuoti čekių“, – pasakojo A. Volynkin.

Įdiegus „Fleet Complete“ sprendimą palengvėjo ne tik automobilių parko valdymas, bet atsirado ir daugiau galimybių darbuotojų kontrolei – vadovas visada gali žinoti, kur kas yra išvykęs. Be to, darbuotojai gali kooperuotis – jei, pavyzdžiui, paaiškėja, kad kitą dieną į Panevėžį jau važiuoja vienas kolega, galima vykti drauge – taupoma ir kuras, ir transporto priemonės amortizacija, ir ekologija nelieka pamiršta.

Pašnekovas neslepia, kad pritaikyta dalijomosi automobiliais paslauga leido sutaupyti ir ten, kur nesitikėta. Bendrovė automobilius įsigijusi lizingu ir jo įmoka priklauso nuo ridos. Tad pastebėjus, kad kažkuris automobilis vieną mėnesį itin populiarus, galima kuriam laikui sistemoje jo nerodyti, taip skatinant rinktis kitus automobilius ir valdyti lizingo įmokas.

Ir dar vienas niuansas – jei kažkas iš kolegų važiuodamas viršydavo leistiną greitį, tai po pusmečio atkeliavus baudos kvitui būdavo labai sunku atsiminti, kas tuo metu sėdėjo už automobilio vairo. Dabar išnyko ir ši problema – labai paparasta atsekti kaltininką. Kas žino, gal toks žinojimas ir perspėjimas ateityje apsaugos nuo pagundos smarkiau spustelti greičio pedalą ir gal net apsaugos nuo nelaimės.

O kaip darbuotojai, tiesioginiai šios paslaugos naudotojai, vertina „Fleet Complete“ sprendimą?

„Darbuotojai tikrai visi patenkinti, nes sistema patogi ir lengva ja naudotis. Ypač džiaugiasi tie, kurie dar prisimena, kaip viskas buvo, kol neturėjome šios sistemos“, – sakė A. Volynkin.

Pasinaudoti šiuo „Fleet Complete“ sprendimu jis rekomenduotų visoms įmonėms, kurių darbuotojams tenka dalytis net ir keliais automobiliais.

{{cta(‘4933bed5-2849-4fcd-a1ac-524e7cb9a512’)}}

Related Articles